VIDEO Plenković nakon Predsjedništva: O Hasanbegoviću, Brkićevoj izjavi i manjinama u Vladi, lažima i neistinama….

HDZ je održao Predsjedništvo stranke nakon što je danas iz nje izbačen Zlatko Hasanbegović.

“Primili smo na znanje odluku Zlatka Hasanbegovića. Poštujemo njegov odabir, to je njegova odluka, sve posljedice snosi on. HDZ će biti jedinstven, kohezivan i snažan na lokalnim izborima. Vlada normalno nastavlja s aktivnosti kao i sva ministarstva. Nastojat ćemo nakon lokalnih izbora na prvoj sjednici Sabora predstaviti nove ministre”, rekao je Andrej Plenković novinarima nakon završetka sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na konstataciju novinara da Plenković sada više nema većinu bez Hasanbegovića u Saboru, ponovio je da je to Hasanbegovićev politički odabir.

“Vrlo sam jasno kazao da u ovom trenutku kad netko sam odluči napraviti potez koji ga dovodi do toga da nije više član stranke, onda jedan oblik suradnje završava, a za drugi ćemo još vidjeti”, rekao je Plenković.

Na traženje da komentira izjave Milijana Brkića o Miloradu Pupovcu i manjinama, Plenković je rekao da su predstavnici manjina dio parlamentarne većine. Podržali su Vladu, ministra Marića, svi njihovi nastupi bili su odmjereni i kvalitetni. Kad je riječ o sastavu Vlade, to će biti plod dogovora mene i onih koji će na te dužnosti biti izabrani”, rekao je Plenković.

Dodao je da je HDZ okrenut ključnim problemima u društvu te da se, kad je u pitanju Agrokor, HDZ zalaže da se apsolutno sve provjeri, i knjige i financijska izvješća te da će odgovorni, ukoliko se utvrde nepravilnosti, biti pozvani na odgovornost.

“Naš je cilj istodobno zadržati radna mjesta, platiti plaće, uvjeriti kreditore da daju novu likvidnost. Vlada je svojim aktivizmom spriječila gospodarski i financijski tsunami koji bi se odrazio na sve u Hrvatskoj i vjerojatno na susjedne zemlje”, ponovio je Plenković.


Most je oportunistički nastojao nešto ušićariti

Za zbivanja u Vladi njen predsjednik odgovornima smatra spoj političkog interesa SDP-a da pred izbore krene u izglasavanje nepovjerenja ministru Zdravku Mariću “koji predano radi”, te Mosta koji je “imao oportunistički predizborni pristup nastojeći nešto ušićariti”.

“Mi smo ozbiljna, državotvorna stranka koja donosi hrabre odluke u pravo vrijeme. Zbog toga ćemo nastaviti raditi na političkoj stabilnosti. Laži, neistine i konstrukcije ćemo ozbiljno odbacivati, a hrvatski ljudi će vidjeti tko je tko”, rekao je Plenković.

Predsjedništvo HDZ-a okupilo se zbog istupa donedavnog istaknutog člana stranke Zlatka Hasanbegovića koji se kandidirao na nezavisnoj listi Brune Esih za zagrebačku gradonačelnicu.

Upitan može li Hasanbegović za sobom ‘povući’ još nekog člana stranke, član predsjedništva Lovro Kuščević rekao je da je HDZ čvrsta zajednica i da ostaje pri svojim načelima i principima.

Što se tiče poteza Hasanbegovića, stranački statut je vrlo jasan i tu se nema što komentirati, dodao je.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika i član predsjedništva stranke Drago Prgomet ponovio je stranačko stajalište da se Hasanbegović sam isključio iz stranke.

“S predsjednikom Plenkovićem čuo sam se u subotu ujutro i dogovarali smo nastup u KD Lisinski, i to je jedina istina, odgovorio je Prgomet na pitanje je li s Plenkovićem razgovarao o izbacivanju Hasanbegovića iz stranke. Sve odluke donose se predsjedništvu, Hasanbegović je bio njegov član i na sve je odluke mogao utjecati. Ne mogu komentirati postupak čovjeka koji usred kampanje ode iz jedne u drugu stranku”, rekao je Prgomet novinarima uoči početka sjednice Predsjedništva.

Facebook Komentari