U Mostovoj utvrdi kandidat Mosta ide protiv kandidata Mosta i obojicu podržava Most

Nakon što je Ivan Kovačić 2013., nakon dugog niza godina, u Omišu uspio svrgnuti s vlasti kompromitiranog HDZ-ovca Ivana Škaričića, Omiš je postao Mostova utvrda. Četiri godine nakon na predstojećim lokalnim izborima Mostovci podršku daju dvojici nezavisnih kandidata. Tako se čini da u Omišu Most ide protiv Mosta, donosi n1.

Nezavisne kandidate za omiškog gradonačelnika, Ivu Tomasovića i Ivana Barišića, Most ipak nije uspio spojiti. Za gradonačelničku se fotelju zato bore jedan protiv drugoga. Je li riječ tek o demokraciji ili je u pitanju Mostova neodlučnost?

“Mi smo dali podršku gospodinu Tomasoviću, a što se tiče i gospodina Barišića već četiri godine smo surađivali, što između lokalnih razina, što na nacionalnoj razini i nije nam apsolutno nikakav problem”, kaže saborski zastupnik Mosta Božo Petrov.

Iako Petrov tu ne vidi nikakav problem, činjenica je kako se u svojoj utvrdi, gradu Omišu, Most bori i sam protiv sebe. Jedna je platforma, a dva kandidata.

“Malo je nelogično, ali meni osobno ne smeta što su tu, što ima više nezavisnih lista. Normalno da nam je drago da naša lista, odnosno moja lista ima podršku od strane Mosta”, kaže Ivo Tomasović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Omiša.

I dok aktualni vršitelj dužnosti gradonačelnika Ivo Tomasović uživa u povjerenju Mosta, nezavisnom Barišiću povjerenje kao da ne znači puno.

“Podrška Mota po meni bilo kojoj, odnosno jednoj od više nezavisnih lista na lokalnoj razini je, po meni, nepotrebna jer je narod taj koji treba izabrati koja je lista bolja”, kaže Ivan Barišić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Omiša.

Ipak se na listi Mosta za županijsku skupštinu, na čelu s Mirom Buljem, nalazi Barišićevo, ali ne i ime Ive Tomasovića. Postavlja se zato i pitanje za koga će Mostovci pozivati birače da glasaju.

“Mislim da će ljudi prepoznati borbu, borbu Mosta i nadam se da će rezultati biti dobri. Vjerujem isto tako Omišu da će naša lista pobijediti, kaže Tomasović.

“Naravno da moja lista ne odustaje, ne vidim razlog zašto odustati, neka narod bira bolju listu, a ne između dva manja zla”, kaže Barišić.

Omišanima je postalo svejedno s kojim ljudima i s kojim programima Most želi osvojiti grad. Političkog nadmudrivanja kojem svakodnevno svjedoče već im je dosta.

“Znam da će u Omišu pobijediti nezavisna lista i znam da će ta nezavisna listi biti na platformi Mosta i to je ono što je najvažnije”, optimističan je Petrov.

Je li Petrov u pravu ili će Mostovce ipak koštati ova odluka i neodlučnost oko kandidata za omiškog gradonačelnika, znat će se 21. svibnja kada građani izlaze na birališta.

Facebook Komentari