Ministar Tolušić sastao se s poljskim ministrom morskog gospodarstva Gróbarczykim

Poljski ministar morskog gospodarstva i unutarnjih plovnih putova Marek Gróbarczyki u višednevnom je službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Danas je posjetio Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i sastao se s ministrom Tomislavom Tolušićem i suradnicima. Ministri su razgovarali o pitanjima vezanim uz područje ribarstva, budućnosti Zajedničke ribarstvene politike Europske unije i mogućnostima institucionalne i gospodarske suradnje. Sastanak su zaključili potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju u području ribarstva.

„Poljska je jedna od zemalja Europske unije koju uvijek spominjemo kao primjer uspješnog korištenja fondova EU i koja nam je svojevrstan uzor po tom pitanju. Suradnja s poljskim kolegama uvijek je bila na visokoj razini i često smo zajedno predlagali rješenja na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU.

Danas smo razgovarali o ribarstvu, a to je područje u kojem mi imamo ogromno iskustvo i znanje. Raduje me što ćemo i na ovom području usko surađivati s poljskim kolegama. Po pitanju korištenja EU sredstava možemo se pohvaliti da smo sredstva iz prethodnog razdoblja maksimalno iskoristili iako smo u Uniju ušli na samom kraju.

Pred nama je borba za održivo ribarstvo na Jadranu. Naši napori da zaštitimo riblji fond dali su rezultata i znanstvena zajednica je to potvrdila. Preostalo nam je još uvjeriti Uniju da je naš način upravljanja resursima ispravan“, izjavio je ministar Tolušić nakon sastanka s poljskim kolegom.

Facebook Komentari