HNS traži hitnu ispriku Milijana Brkića: Misli li tako i premijer Andrej Plenković?

Zbog današnje izjave zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da “manjine, iako sudjeluju u radu Vlade, neće određivati sustav i smjer Vlade”, reagirao je HNS koji traži hitnu ispriku zbog, kako kažu, skandalozne izjave.

“Zahtijevamo hitnu ispriku svim nacionalnim manjinama u Hrvatskoj i postavljamo pitanje – misli li tako i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković?”, pitaju se u HNS-u.

“Sloboda izbora i pravo biti drugačiji su temeljne ustavne odredbe Republike Hrvatske! Ovoj neodgovornoj izjavi, kojom se ponovno dijeli Hrvatska, nema mjesta niti u javnom prostoru, ali nema mjesta u onoj otvorenoj i tolerantnoj Hrvatskoj koju želimo graditi i u kojoj se moraju i trebaju poštovati zagarantirana prava bez obzira na spol, dob, boju kože, vjersku ili nacionalnu, ili bilo koju drugu manjinsku pripadnost. Zato tražimo hitnu ispriku gospodina Brkića svim nacionalnim manjinama i svima onima koji su možda u Hrvatskoj drugačiji i zaslužuju da kao takvi daju svoj doprinos razvoju Hrvatske”, rekao je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

”Koliko ja znam Pupovac je podržavao sve vlade pa i onu bivšu gdje je Hasanbegović bio ministar. On je član Sabora i podupire vladu. Nacionalne manjine neće određivati sastav vlade. Ovo je Hrvatska država i uz nacionalne manjine odlučuju Hrvatice i Hrvati. To je naša zemlja. Zamislite kad bih ja govorio o tome kako će Vučić u Srbiji rekostruirati vladu”, kazao je Brkić.

Facebook Komentari