Sačekuša u Španskom: S više je metaka pogođen vlasnik kluba Element

Ispred noćnog kluba Element u zagrebačkom naselju Špansko u noći sa subote na nedjelju u pucnjavi je ranjen 37-godišnji muškarac, izvijestila je zagrebačka policija, koja navodi da je muškarac pogođen s nekoliko hitaca dok je bio u svom osobnom automobilu ZG oznaka.

Pucnjava se dogodila oko 3 sata ujutro na tržnici u Španskom, gdje se nalazi noćni klub. Kamera HRT-a zabilježila je čak šest rupa od metaka na prozorskom staklu Mercedesa.

Kako doznaje Jutarnji list, s više je metaka pogođen vlasnik kluba Element Stipan Ivić, čiji je Mercedes bio parkiran točno pred ulazom u klub. Kako su rekli prodavači s obližnjih štandova, Ivić ondje inače često dolazi automobilom, iako se radi o dijelu u kojem nije dozvoljen promet jer se nalazi u sklopu same tržnice. Ivić je vozilom Hitne pomoći prebačen u KBC Sestre milosrdnice gdje su mu ustanovili teške ozljede.

Pucnjava i galama

Prema riječima mještana, Stipan Ivić noćni klub drži oko dvije godine.

– Ja sam čuo pucnjavu oko 3 sata ujutro, a supruga je čula i neku galamu. Nismo ništa vidjeli jer živimo u zgradi preko puta, ispričao nam je jedan od građana Španskog.

Točno na mjestu gdje se sve dogodilo postavljena je nadzorna kamera, a policajci su od vlasnika lokala zatražili snimke.

Iako su stanari Španskog spominjali da je bilo više osoba, prema policijskom očevidu ustanovljeno je da je bio samo jedan počinitelj. Vlasnici štandova vidjeli su nekoliko rupa od metaka na vjetrobranskom staklu, ali su osjetili i miris benzina koji je iscurio iz Ivićevog Mercedesa koji je imao registarsku oznaku ZG-ARMUS.

Kako su Jutarnjem jutros rekli neki od stanara koji su bili u lokalnim kafićima, čuli su da je Stipanu Iviću pripremljena klasična ‘sačekuša’.

Policijski očevid je završio, a klub Element, koji ima i nadzorne kamere u unutrašnjosti, je zatvoren.

Inače, zbog Ivićevog parkiranja, ali i nekih gostiju lokala koji su također automobilima dolazili u prostor tržnice i ugrožavanja prodavača, pisane su peticije Policijskoj postaji Črnomerec, ali kažu nam da nitko ništa po tom pitanju nije poduzeo iako ističu da, otkako je Ivić postao vlasnik, u Petom elementu je bilo manje policijskih intervencija i izgreda u klubu nego prije.

Zaplijenili mu 100.000 eura

Stipan Ivić je, inače, bivši boksač i vlasnik još jednog zagrebačkog noćnog kluba, a prošle godine ga se spominjalo u kontekstu slučaja Željka Dolačkog, smijenjenog policijskog načelnika kojega se tereti da je inscenirao krađu zlata i novca iz policijskog sefa u vlastitom uredu u zgradi u Heinzelovoj. Naime, kako je Jutarnji pisao u travnju 2016., Ivić se žalio da mu policija nije vratila zaplijenjenih 100.000 eura, koje su mu oduzeli iako nisu uspjeli dokazati da su stečeni kaznenim djelom.

– Četrdesetak maskiranih specijalaca s dugim cijevima uletjelo mi je u klub Armus i počelo pretraživati svaku prostoriju. Došli su do prostorije u kojoj držim sef sa svojom i bratovom privatnom ušteđevinom i naredili mi da ga otvorim. Ja sam to učinio, policajci su vidjeli novac i otišli tražiti dalje. Zatim je došao načelnik Željko Dolački i rekao neka se zaplijeni novac, a mene su uhitili za pokušaj iznude – ispričao nam je tada Ivić i dodao da je iz zatvora pušten nakon samo dva dana jer nisu našli nikakve optužujuće dokaze.

Sutradan je otišao u Henizelovu da bi mu vratili zaplijenjeni novac, ali ga je u ured pozvao načelnik Dolački.

– Pokazao mi je rukom da se moj novac nalazi u sefu, ali da mi ga ne može dati sve dok ne riješim dug koji imam prema Poreznoj od nekih 100.000 kuna. Ja sam otišao do Porezne i dogovorio se sve s njima te se ponovno vratio do Dolačkog, koji je rekao da će sve biti riješeno – tvrdi bivši boksač, ali on svoj novac ipak nije dobio, čak ni nakon DORH-ovog naloga da mu se vrati. U međuvremenu je došlo do krađe za koju se tereti Dolačkog, a iz sefa je nestao i novac koji je potraživao Ivić, piše Jutarnji list.

Muškarac koji se dovodi u vezu s pucnjavom se predao

Kako doznaje Jutarnji list, 39-godišnji muškarac koji se dovodi u vezu s pucnjavom na tržnici u Španskom u nedjelju ujutro, nekoliko sati nakon pucnjave predao se u sjedište krim policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici i nad njim je u tijeku kriminalističko istražvanje.

Stanje Stipana Ivića koji je u Jedinici intenzivnog liječenja Kliničke bolnice Sestara Milosrdnica i dalje je vrlo teško i, osim obitelji, liječnici nisu nikome davali informacije o njegovu zdravstvenu stanju.

Kako Jutarnji doznaje, on je pogođen s pet hitaca u glavu iz revolvera.

Share This Article