Kostelića skupo koštala avantura na Grenlandu: Nikada nisam mislio da ću završiti u barokomori zbog – ozeblina

Nakon više od 600 zarona s bocama i 24 godine podvodnog ribolova, nikada nisam mislio da ću završiti u barokomori zbog – ozeblina! Hvala dr. Franoliću i ekipi Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC Rijeka na njezi

Ivica Kostelić završio je u Centru za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC-a Rijeka. Posljedica je to opasne avanture u koju se naš proslavljeni skijaš uputio s prijateljem Mihom Podgornikom – u osamnaest dana prešli su 582 kilometra Grenlanda.

Pothvat su učinili pri ekstremnim temperaturama od 34 stupnja ispod ništice, uz udare vjetra od čak 120 kilometara na sat.

No grenlandska Kostelićeva avantura nije prošla bezbolno. Potvrdio je to svojim upisom na Facebooku.

– Nakon više od 600 zarona s bocama i 24 godine podvodnog ribolova, nikada nisam mislio da ću završiti u barokomori zbog – ozeblina! Hvala dr. Franoliću i ekipi Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC Rijeka na njezi. P.S. Update za Mihu: započeo je s terapijama u barokomori, prvi rezultati su ohrabrujući, ali je stanje još uvijek neizvjesno, napisao je Kostelić.

Dio koji je napisao za svojeg prijatelja Mihu zapravo se odnosi na to da je Slovenac na Grenlandu prošao još gore. Njemu, pak, prijeti i amputacija prsta.

Na cilj – selo Isortoq na istočnoj obali Grenlanda, Kostelić i Podgornik stigli su, inače, 30. travnja u 23.30 sati po lokalnom vremenu. Put od 582 km prešli su za 18 dana, 10 sati i 52 minute. Oni su prva skijaška ekspedicija koja je to ove godine učinila.

Ivica Kostelić u ekstremnim uvjetima za 19 dana prešao Grenland

Facebook Komentari