U Vukovaru održana svečana Sinjska alka, Ante Zorica slavodobitnik

Ante Zorica slavodobitnik je svečane Sinjske alke održane u Vukovaru. Četvrti put u povijesti Alka se održala izvan Sinja a trčalo ju je 17 sinjskih alkara kopljanika u čast hrvatskih branitelja Vukovara i cijele Hrvatske. Pobjednika Sinjske alke u Vukovaru darivala je prigodnim darom predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je i pokroviteljica, dok je od vukovarskih gradskih vlasti pobjednik dobio veliki, a alkarski momak mali dukat.

Vukovarska svečana Sinjska alka trči se pod visokim prokroviteljstvom i u nazočnosti predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a u svečanoj loži na trkalištu izgrađenom u dijelu vukovarske Županijske ulice bit će i najviši državni vrh, predsjednik Vlade Andrej Plenković s brojim ministrima te drugi državni dužnosnici i uzvanici. Prije početka Alke u dvorcu Eltz alkarski vojvoda Ante Vučić priredio je prijam za visoke dužnosnike.

Svečani program počeo je u zoru pucanjem mačkula na šetnici uz Dunav, dok je Gradska glazba Sinj u središtu grada svirala budnice. Sudionici svečane Sinjske alke dopodne su bili na svetoj misi u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova. Nakon mise uprava Viteškog alkarskog društva u pratnji vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave položila je vijence podno spomenika na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata. Nakon toga odana je počast i na mjestima pogibije u Domovinskom ratu Sinjana Ivice Poljaka te Andrije Alčića.

vukalkapol

Facebook Komentari