Plenković razgovarao s Hasanbegovićem, evo što su dogovorili

Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a razgovarao je jutros s potpredsjednikom stranke Zlatkom Hasanbegovićem koji se odlučio kandidirati na listi nezavisne Brune Esih u Zagrebu.

Plenković je kazao kako je to što je Hasanbegović učinio “apsolutno u suprotnosti sa statutom stranke, ali neće biti automatizmom izbačen, nego će se idući tjedan sastati stranačka tijela na kojima će se odlučivati o njegovoj sudbini u HDZ-u”. “On je povukao taj potez. Razgovarat ćemo s njim idući tjedan, sastat će se i tijela stranke pa ćemo vidjeti što ćemo dalje. To je njegov izbor”, poručio je premijer koji je s Hasanbegovićem jutros razgovarao.
“Nazvao sam Hasanbegovića, vrlo otvoreno smo razgovarali. Shvatio sam da je odluku donio praktički u posljednji trenutak, čini mi se ponukan nekim ozračjem koje je izbliza gledao u Saboru.

Razgovarat ćemo idući tjedana i on i kolegica Esih koja je izabrana zajedno sa mnom u prvoj izbornoj jedinici, na preporuku gospodina Hasanbegovića i nekih drugih, te je na temelju mojeg povjerenje bila na listi s nama”, rekao je Plenković u Vinkovcima.

Share This Article