Lacković o Orepićevoj izjavi da je svoj glas za Marića naplatio mjestom ministra pravosuđa

Nakon što je Vlaho Orepić u Dnevniku N1 izjavio kako je nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković mogući novi ministar pravosuđa, Lacković je za Večernji list sve opovrgnuo.

“Ja sigurno nisam budući ministar pravosuđa i nemam takvih ambicija. Ono što mene interesira su lokalni izbori. To je zločesta konstrukcija bivšeg ministra Orepića i njegovih kolega iz Mosta”, rekao je Lacković. Dodao je da je njegov stav konzistentan i da su javno dostupne sve njegove izjave o trenutnoj krizi vlasti u Hrvatskoj, kao i o lexu Agrokor, koji je svemu prethodio.

“Sve moje izjave oko Agrokora i krize su na mojoj stranici i na internetu. Most me želi prikazati kao trgovca zbog izbora koji se bliže. Istina je da, ako će se sastavljati nova Vlada, ja tad neću niti biti saborski zastupnik. A, što se tiče glasovanja oko Jandrokovića i tvrdnji da sam se prodao, one su besmislene. Naime, za izglasavanje povjerenja Jandrokoviću bilo je potrebno 39 glasova, a ne 76 kako se u javnosti pogrešno tumači”, rekao je Lacković.

“Što se tiče njihovih optužbi da sam podržao Marića, iako sam rekao da neću. Pa ja sam podržao i ministra Orepića i cijelu Vladu HDZ-a i Most-a. Ja sam bio, i još sam, dio vladajuće većine i tako sam se ponašao. Sad očekujem da se Vlada očituje na moj zahtjev oko Agrokora. Bojim se da bi se moglo dogoditi da su stranci vlasnici Agrokora, a mi se prema njemu ponašamo kao da je u našem vlasništvu”, rekao je Lacković, prenosi Večernji list.

Na novinarsko pitanje o zanimljivoj situaciji kako na listi za županiju ima kandidate iz Mosta, a potpisao je za Petrovljevu smjenu, Lacković odgovara: “Na listi za županiju smo imali nekoliko Mostovih simpatizera. Od njih dvojice, sad imamo još jednog. On nije član Mosta, nego je njihov simpatizer. To su sve spinovi iz Mosta, SDP-a i HDZ-a. Sve te informacije dolaze iz protivničkih tabora koji se protiv mene bore za županiju, a sve je dočekao Orepić i plasirao u nacionalne medije. Ne znam zašto me se svi oni toliko boje, ali ja ne vidim opasnost u nikome, kao što se nemam namjeru baviti podvalama i trgovanjem.”

Share This Article