Esih, Hasanbegović i Glasnović protiv Tita: Skinut ćemo ga zajedno!

Inicijativa Krug za trg održala je u subotu prosvjed “Maknimo maršala Tita iz Zagreba i Hrvatske” ispred Hrvatskog narodnog kazališta te su još jednom ponovili svoj zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita.

“Skinut ćemo ga zajedno!” poručila je okupljenima Bruna Esih, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na čijoj se listi za Gradsku skupštinu nalaze i HDZ-ovac Zlatko Hasanbegović te nezavisni zastupnik Željko Glasnović, javlja dnevnik.hr.
“Narod je najveća snaga, zato se držimo zajedno i rezultat neće izostati, sada i u budućnosti”, rekla je Esih.

Hasanbegović je rekao kako mu je čast biti s okupljenima.

“Činilo se, do jučer, uzaludno sve ove godine. Odluku o ovom moralnom i građanskom ruglu Trgu maršala Tita neće donijeti nikakvo činovničko povjerenstvo, donijet ćemo ga mi, vi, nova Gradska skupština koja će bez kalkulacija svojim glasovima promijeniti ime ovoga zlokobnoga simbola. Jamstvo ste vi i mi i ljudi koji su u politički život ušli bez bilo kakvih trgovačkih računa, kalkulacija i prikrivenih namjera. Ono što misle to i rade”, objasnio je Hasanbegović, a Glasnović je uzviknuo: “Svi uz Krista protiv komunista”.

Na pitanje Hasanbegoviću očekuje li da će već danas biti izbačen iz HDZ-a odgovorio je ono što je već izjavio za Novu TV – da preko vikenda u HDZ-u to ne rade, a više o svojoj odluci da se kandidira na listi Brune Esih reći će, dodao je, u ponedjeljak.

Željko Glasnović najavio je da postoji mogućnost da njih troje osnuju i saborski klub. Na pitanje hoće li, s obzirom na uvjete koje je dogovorio, podržati vladu Andreja Plenkovića ako u njoj ipak budu predstavnici HNS-a, IDS-a i SDSS-a, Glasnović je bio neodređen: “Idemo fazu po fazu”, odgovorio je.

Krug za trg: Tito nije imao veze s Hrvatskom, učinio je veliko zlo i nema razloga da njegovo ime stoji tu

Facebook Komentari