Američka gospodarska komora podržava zakon o ekonomskoj javnoj nabavi u zdravstvu Hrvatske

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković prisustvovao je skupu koji je organizirala Američka gospodarska komora u Hrvatskoj, koju je otvorio ministar zdravstva prof. Milan Kujundžić.

Uslijedila je potom panel rasprava nakon na kojoj je bila riječ o novom zakonu o javnoj nabavi.

Američka gospodarska komora prepoznala je važnost navedenog zakona, zato što se prema novim zakonima o javnoj nabavi više ne uzima najpovoljnija cijena nego se uzima ekonomski najpovoljnija cijena.

Kako naši provoditelji javnih nabava u institucijama do sada se nisu susretali s tim zakonom brojna su pitanja kako dobro definirati jedan takav natječaj.

U panel raspravi u kojoj je sudjelovala gospođa Čulina, Antoaneta Bilić, Dražen Jurković ispred udruge poslodavaca u zdravstvu, Ivica Belina ispred udruge koalicije pacijenata u zdravstvu koji su sudjelovali u raspravi na tu temu

Liječnička gospodarska komora izradila je jedan dokument sa uputama, odnosno preporukama kojeg bi se ustvari trebale pridržavati prilikom takve javne nabave, odnosno koje kriterije treba uzimati kao validne prilikom provođenja navdenih javnih nabava.

Direktor udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković istaknuo je da je u pripremi za panel raspravu prosljeđen anketnim upitniomk prema članicama koji su dostavili svoja pitanja i prijedloge.

Ono što je istaknuto na skupu da je, da je samo to proces koji će se razvijati u narednim godinama ali koji će definitivno donijeti bolje materijale, usluge i robe samim zdravstvenim ustanovama obzirom da je taj kriterij javne nabave odnosno ekonomski kriterij.

djurković3

Facebook Komentari