Zaprimljene liste: Ovo je deset kandidata koji će se boriti za čelno mjesto Zagreba

Ilistracija: Dražen PRŠA

Piše: Dražen Prša

Tijekom cijelog četvrtka 4. svibnja pristizali su u Gradsku upravu kandidati za gradonačelnika noseći potpise građana za svoju kandidaturu kao i liste za Gradsku skupštinu.

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba zaprimilo je 10 kandidatura za gradonačelnika Zagreba te 21 listu za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Za kandidaturu za gradonačelnika kandidati su morali skupiti najmanje 5000 potpisa potpore od Zagrepčana. Potpisi su poslani na provjeru Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) koja će provjeravati ime i prezime osobe koja je potpisala potporu, adresu i OIB.

Povjerenstvo je od svih kandidata zaprimilo i podatke o otvorenom računu kako bi se moglo kontrolirati financiranje kampanje.

Izborno povjerenstvo zaprimalo je liste kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba i za Gradsku skupštinu u četvrtak do ponoći.

Zaprimili su 10 kandidatura za gradonačelnike Zagreba: Sandra Švaljek, Marko Sladoljev, Anka Mrak-Taritaš, Milan Bandić, Drago Prgomet, Tomislav Tomašević, Dean Golubić, Bruna Esih, Ivan Lovrinović, Ivan Valek.

Svaki kandidat ima dva zamjenika gradonačelnika.

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba liste kandidata za gradonačelnika Zagreba, njihova dva zamjenika i liste kandidata za Gradsku skupštinu mora objaviti u roku od 48 sati, a one će, prema najavi, biti objavljene u subotu, 6. svibnja.

Na svakoj od tih lista istaknut je 51 kandidat i oni će također kroz sustav APIS-a biti provjereni da bi se utvrdilo ime i prezime i broj OIB-a

S danom objave lista kandidata počinje izborna kampanja za lokalne izbore i traje do dan prije održavanja izbora. Tada nastupa izborna šutnja, a lokalni izbori održat će se u nedjelju, 21. svibnja.

Bruna Esih za svoju je kandidaturu prikupila oko 6700 potpisa građana. Posljednja je u Gradsko izborno povjerenstvo kutije s potpisima i listom, a njezinoj su pratnji bili kandidati za zamjenike, teatrologinja Ana Lederer i stopostotni ratni vojni invalid prve skupine Marko Radoš, ali i njezin saborski kolega general Željko Glasnović koji je, navodno, i na njenoj listi za Skupštinu, i to, kako je sam tražio, na posljednjem – 51. mjestu, piše Dalje.com.

Listu za Gradsku skupštinu nije željela previše komentirati. Kroz nekoliko dana, rekla je, javnost će biti upoznata sa svim imenima s nje, a bit će puno pozitivnih iznenađenja.

Facebook Komentari