Razgovori na Pantovčaku: Esih o zlonamjernim kalkulacijama, Lacković o preokretu, Glasnović o HVO-u

Predsjednica održava razgovore sa saborskim zastupnicima.

“Novi izbori neće riješiti probleme, samo će ih zakomplicirati’, kazao je nakon razgovora kod predsjednice Goran Dodig (HDS). “Mi ćemo učiniti sve da formiramo većinu. Pitanje osobne odgovornosti za državu ne može se uspoređivati ako smo odgovorni ljudi. Svi mi imamo svoju djecu, obveze prema ljudima koji su nas izabrali. Ako je nekome cilj samo živjeti od saborske plaće… Trebamo imati empatiju prema blokiranima, misliti na njih a s novim izborima sve to staje”, kazao je Dodig.

Hrvoje Zekanović (HRAST) je rekao: “Treba pričekati lokalne izbore da završe pa će se s puno manje tenzija moći pristupiti krizi i prikupljanju parlamentarne većine”.

Bruna Esih obratila se javnosti nakon sastanka s predsjednicom. “Predsjednica je pitala kako gledam na sadašnju situaciju i ponovila sam joj isto što sam rekla i premijeru Plenkoviću prije nekoliko dana, kad sam rekla da podržavam Vladu, ali ne pod bilo kakvim uvjetima”, rekla je Esih.

Novinare je zanimao njezin komentar vezan uz kritike njezina glasovanja protiv opoziva ministra financija, Zdravka Marića.  “To su zlonamjerne kalkulacije. Pokazala sam da podržavam ovu Vladu, a odabirom novog predsjednika Sabora stvorili bi se uvjeti za preslagivanje nove Vlade, ali ne znamo tko bi to trebao biti. To su dvije različite stvari”, rekla je Esih na Pantovčaku.

Izjavu je dao i Željko Lacković koji se predomislio oko glasovanja o Mariću.

“Meni nije nitko govorio kako da glasam, pa nije primjereno da mi osoba, kolega saborski zastupnik, kad ne sudjeluje u vlasti, poručuje kako ću glasati. Ne postoji izjava u medijima gdje sam ja rekao da ću podržati opoziv”, rekao je Lacković.

Sastanak s predsjednicom imao je i nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović.

“Imam neke uvjete, vidjet ćemo. Prvenstveno, da se riješi problem HVO-a, ti ljudi su ginuli za ovu državu, brojni su izvršili samoubojstvo, a mi plaćamo tisuće mirovina u Srbiji. Drugo, da se otvore vrata hrvatskoj dijaspori, da se uključi u gospodarska pitanja ove države”, rekao je Glasnović.

Facebook Komentari