Predstavljen e-Sustav nadzora i izvještavanja o Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina

U Velikom kabinetu Sisačko-moslavačke županije održano je predstavljanje e-Sustava nadzora i izvještavanja o Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina. Kako je pojasnio Krešimir Margaletić, voditelj službe za politički sustav i nacionalne manjine, ujedno i voditelj projekta o provedbi Ustavnog zakona i pravima nacionalnih manjina, ovaj projekt završava 9.svibnja i u sklopu njega bit će održano 10 predavanja.

„Ciljna skupina koja će danas biti su predstavnici naših ureda Državne uprave u županijama, predstavnici vijeća nacionalnih manjina, predstavnici udruga nacionalnih manjina, predstavnici udruga koji se bave pitanjem prava nacionalnih manjina.

Očekujemo aktivan angažman s njihove strane i uistinu nam je zadovoljstvo predstaviti projekt Ministarstva uprave“, rekao je Margaletić i ujedno otkriva o kakvom je projektu zapravo riječ i koji mu je cilj.

„Riječ je o projektu koji ima za cilj povećati i doprinijeti promicanju i zaštiti ljudskih prava, uključujući i prava nacionalnih manjina, dakle, povećati učinkovitost provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i njegova svrha je također povećati transparentnost i otvorenost javne uprave.

Također i naših kolega u jedinicama područne i lokalne regionalne samouprave kroz aktivnu participaciju građana u što se kaže provođenju samih javnih politika. Ovdje je riječ o uspostavi e-Sustava nadzora i izvještavanja odnosno nadzora i praćenja izvještavanja o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji će zamijeniti dosadašnji angažman naših kolega u uredima i dosadašnji način prikupljanja podataka za provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina“, rekao je Margaletić.

Do 9.svibnja predavanja, koje organizira Ministarstvo uprave, bit će održana još u Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Dubrovniku, Čakovcu i Virovitici.

Facebook Komentari