Evo o čemu je Maras razgovarao sa Sauchom prije glasovanja o Zdravku Mariću

Izvor: Dražen Prša

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras nakon jučerašnjih događaja u Saboru, kada oporba nije uspjela skupiti 76 ruku za opoziv ministra financija Zdravka Marića, oglasio se na svom Facebook profilu.

Maras je napisao da ga ovaj poraz nije pogodio jer je u politici već ranije naučio da razočaranja ne shvaća osobno te da nakon njih postane samo jači. Osvrnuo se na zastupnike od kojih je SDP očekivao glas za opoziv, no to se ipak nije dogodilo.

“Prije jučerašnje sjednice prišao sam kolegi iz Sabora jer nakon informacija koje su mi to jutro dali kolege iz Kluba zastupnika, nisam više bio siguran kako će glasati oko Marićevog opoziva.

Iako ga je prije dvadeset dana potpisao zajedno sa drugim zastupnicima”, napisao je Maras u osvrtu na razgovor s Tomislavom Sauchom.

Spomenuo je i da ih je Željko Lacković izdao još večer prije, a ne zna zbog kojih se to motiva dogodilo.

“Gubitak još jednog glasa značio bi ostanak Marića na funkciji. Prišao sam mu, potapšao ga po ramenu i pitao ga kako je?

Odgovorio mi je: Nisam dobro. Rekao sam mu da sjednemo sa strane da ga nešto pitam. Prišao nam je i Saša Đujić. Kratko nam je rekao. Nemojte me lomiti.

“U tom trenutku sve mi je bilo jasno. Podržat će Marića i imat ćemo 75 glasova”, napisao je Maras i dodao da je zbog toga razočaran jer je, kaže, uložio puno energije u opoziv Marića, no vrlo brzo je vratio motivaciju.

“Loše raspoložen otišao sam i čekao rasplet glasovanja. Završilo je 75:75. Bez obzira na to, brzo sam vratio motivaciju. Vjerujte mi, ja ne odustajem lako.

Uporan sam i borben. Na kraju će doći na moje i Plenković i Marić više neće voditi Vladu RH. I neće do toga proći puno vremena’, napisao je Maras na svom Facebook profilu.

Facebook Komentari