Bernardić na Pantovčaku: Ne postoji stabilna koalicija, već samo trgovačka, kupljena koalicija

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je razgovore o aktualnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj s čelnicima političkih stranaka i ostalim zastupnicima Hrvatskoga sabora.

Na razgovor s predsjednikom iz SDP-a su stigli su Davor Bernardić i Rajko Ostojić.

“Ne mogu prepričavati niti želim prepričavati razgovore s predsjednicom, kasnije ćete imati nju priliku pitati što misli o cijeloj situauciji. Stav u SDP-u je da ne postoji stabilna koalicija, već samo trgovačka, kupljena koalicija s kupljenim mandatima pojedinih nezavisnih. To najviše košta građane, a prijevremeni izbori jedina su šansa. Što prije, to bolje”, rekao je Bernardić ne na glasio da u ovom trenu zapravo i nemamo Vladu.

“Vlada koja nema četiri ministra nije funkcionalna vlada. Politička kriza u Hrvatskoj se mora raspetljati ili imenovanjem novih ministara ili odlaskom na izbore. U ovom trenutku Hrvatska nema vladu! Nema četiri ministra, nema ministra unutarnjih poslova koji garantira za sigurnost hrvatskih hgrađana i turista uoči sezone. Ne dao Bog da se ijedna stvar kojem građaninu ili turistu”, rekao je Bernardića.

Predsjednika SDP-a pitali su bi li na eventualnim izborima on bio kandidat za premijera ili netko drugi.

“Predsjednik stranke je predsjednik stranke. Ja sam predsedjnik stranke. Predsjednik stranke je kandidat za premijera”, odgovorio je Bernardić.

Dodao je da je prije pozivao HDZ na razgovor te da sada nema nikakvog govora o nekoj velikoj koaliciji jer “bi to bilo lažno i nije dobro za Hrvatsku. Za Hrvatsku su najbolji izbori”.

Facebook Komentari