Župan Žinić u posjeti Glini, novom domu za starije osobe

Gradilište Doma za starije osobe u Glini, koje se nalazi pred samim završetkom radova, obišao je u četvrtak, 4. svibnja 2017. godine, župan Ivo Žinić.uz državnog tajnika iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolu Mažara, predstavnike Razvojne banke Vijeća Europe i glinskog gradonačelnika Stjepana Kostanjevića, župan je obišao zgradu i upoznao se s njenim sadržajima i mogućnostima.

Dom za starije osobe u Glini zamišljen je kao trajno rješenje za stambeno zbrinjavanje osoba u statusu izbjeglica, koje se trenutno nalaze u objektima organiziranog smještaja (Polikarpa, Prognaničko naselje Kovačevac, Dom Matija) te ostalih povratnika, koji zbog visoke životne dobi nisu sposobni za samostalan život.

Osnivač Doma za starije osobe u Glini je Sisačko-moslavačka županija, a Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zadužen je za izgradnju i opremanje Doma, kao i izbor korisnika.

Radovi su u završnoj fazi i primiču se kraju. Tehnički pregled planiran je za sredinu svibnja, a nakon registracije objekta i zapošljavanja osoblja počet će se s useljavanjem korisnika.

Facebook Komentari