Vrdoljak: Šaljemo SDP-u i MOST-u na potpisivanje zahtjev za rušenje Plenkovića

Gost Dnevnika Nove TV je bio predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak.

“Već danas smo ispisali zahtjev za opoziv Vlade, sutra ćemo poslati kolegama iz SDP-a i Mosta da ga supotpišu. Očekujem da ćemo ga u ponedjeljak ili utorak poslati, ako kolege potpišu, sad su zajedno s nama u opoziciji, zahtjev za opoziv Vlade, kako bismo dali trenutak Andreju Plenkoviću da jasno artikulira većinu u Saboru”, rekao je Vrdoljak.

Na pitanje što ako zastupnici SDP-a i Mosta ne potpišu njihov zahtjev, Vrdoljak je rekao da HNS nema više od 30 zastupnika da mogu sami pokrenuti opoziv Vlade. ” Mislim da će biti jasna poruka SDP-a i Mosta da ne žele srušiti Vladu, ali mislim da to njima nije neki hobi i vjerujem da će potpisati naš zahtjev jer su odustali od svojih zahtjeva za raspuštanjem Sabora”, rekao je Vrdoljak.

Mislim da će se na Odboru za Ustav usuglasiti dosta brzo. Treba se samo tehnički usuglasiti tko će voditi Sabor sljedećih mjesec dana. Mislim da u petak na Odboru neće biti preteške odluke.

Teško to može biti Jandroković ako HDZ dođe sutra sa 76 potpisa. Da su ih imali, već bi ih pokazali. Arogancija je potpuno nepotrebana i ne treba govoriti da je opozicija poražena. Ovdje nitko nije pobijedio”, rekao je Ivan Vrdoljak.

Ako SDP krene s njima dogovarati većinu?

Super, nemam ništa protiv. To se očito i događa. Ali svatko snosi posljedice za svoje odluke i svoje ponašanje. Ja sam danas ponosan na naše zastupnike, glasali smo onako kako smo rekli.

Share This Article