VIDEO Plenković nakon glasovanja 75-75 u Saboru: Oni su danas doživjeli politički poraz

Konferencija za medije Andreja Plenkovića nakon glasovanja 75-75 u Saboru.

Glasovanje o povjerenju ministra financija završilo je neriješeno, Zdravko Marić ostaje u Vladi, u Saboru je Božo Petrov odredio dvosatnu stanku. Bivši SDP-ovac bio je ruka prevage, Željko Glasnović je izišao iz sabornice, Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović bili su protiv smjene ministra. Šef SDP-a Davor Bernardić traži ostavku premijera, šef HNS-a Ivan Vrdoljak traži smjenu Petrova i glasovanje o povjerenju Vladi.

Inicijativa oporbe je bila neuspješna, teret prikupljanja 76 potpisa bio je na onima koji su to i pokrenuli. Oni su danas doživjeli politički poraz, rekao je Plenković.

“Teret prikupljanja 76 glasova za nepovjerenje Mariću bio je na onima koji su inicijativu i pokrenuli, oni u tome nisu uspjeli i doživjeli su poraz. Pokazalo se još jednom da postoje neke političke stranke u RH koje su u stanju na temelju pamfleta, insinuacija i fabriciranih argumenata donositi političke presude ljudima bez da oni imaju mogućnost iznijeti svoje stajalište i obranu”, kazao je Plenković.

Ono čemu smo svjedočili je pokušaj destabilizacije rada ove Vlade. Podsjećam da su svi pokazatelji ove Vlade pozitivni.

Političari iz Mosta šire monstruozne optužbe da ja i Vlada i HDZ štitimo kriminal u Agrokoru što je najgori i najniži spin koji nakon dugo vremena imamo priliku gledati u hrvatskoj javnosti. Odlučno to odbacujem, kao i svaki slučaj politkanstva da se ovakve teme koriste u predizborne svrhe.

Divlji zapad, traženje skalpa neće proći u Hrvatskoj kakvu ja želim, ali ni kod hrvatskih ljudi i birača, poručio je Plenković, koji je kritizirao Petrova jer je ustvrdio u Saboru nakon glasovanja da nema parlamentarne većine.

“Svjedočimo pokušaju destabilizacije hrvatskih institucija i ja i Vlada bit ćemo akteri koji osiguravaju stabilnost, odgovornost i djelovanje primjereno europskim standardima te sukladno hrvatskom Ustavu”, poručio je Plenković.

“HDZ i ja smo spremni za bilo kakve izbore, ako hoćete već popodne, ali oni koji postoje kao parlamentarne stranke u Saboru imaju prigodu odlučiti žele li nastavak političke stabilnosti. Ovo je trenutak kada i šefovi drugh političkijh stranaka trebaju pokazati odgovornost, treba se vidjeti tko je tko i tko je kakav”, rekao je šef HDZ-a i najavio da će nastaviti konzultacije za nastavak rada Sabora, a Vlada funkcionira normalno.

“Nedostojna je teza da je Saucha kupljen, Saucha nije donio odluku pod pritiskom ni mene, niti HDZ-a”, opetovao je Plenković.

Facebook Komentari