Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić objasnio što će se događati sutra

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić, komentirao je što će se dogoditi na sutrašnjoj sjednici Sabora.

Upitan za sutrašnji hodogram i što će se odlučivati, Brkić je rekao da je za sutra sazvana sjednica Odbora za Ustav i Poslovnik Hrvatskog sabora, i to na prijedlog SDP-ova Peđe Grbina, koji smatra da ne postoji parlamentarna većina iz čijih bi redova bio izabran novi predsjednik Sabora.

“HDZ je stava da je članak 34 Poslovnika jasan, da u slučaju ostavke predsjednika Sabora sjednicama predsjeda jedan od izabranih potpredsjednika. Sutra nakon sastanka Odbora ćemo nastaviti sjednicu Sabora”, rekao je Brkić.

Spomenuo je da je ranije odlučeno da će se sjednica Sabora zaključiti sa sutrašnjim danom te da će nastavak sjednice uslijediti nakon održanih lokalnih izbora, međutim, obzirom na novonastalu situaciju, tek nakon sastanka Odbora znat će se daljnji tijek događaja.

Upitan je hoće li HDZ sutra ići u imenovanje novoga predsjednika Sabora. “Članak 34 Poslovnika je jasan, to je stav HDZ-a, pustimo Odboru da obavi sastanak pa ćemo znati dalje”, kazao je Brkić.

Naime, nakon odluke Odbora znat će se hoće li HDZ uputiti prijedlog da se izabere novi predsjednik Sabora. Ono što je sigurno jest da HDZ već sad ima dovoljno potpisa, jer je potreban 51, da bi predložio svoga predsjednika Sabora.

Osim toga, i predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović, sutra je na Pantovčak pozvala sve predsjednike parlamentarnih stranaka, kako bi održali sastanak.

Facebook Komentari