Plenković novinaru: Pa Vi ste jako kreativini, gospodine Krešić, plod neodgovornog ponašanja u javnosti

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon što izglasavanje povjerenja njegovom ministru Zdravku Mariću nije uspjelo. Nakon njegovog govora uslijedila su uobičajena novinarska pitanja, no premijeru baš najbolje nije sjelo ono našeg reportera Hrvoja Krešića.

Ključan glas za “spas” Zdravka Marića bio je onaj bivšeg SDP-ovca Tomislava Sauche, koji je odlučio glasati protiv opoziva ministra financija.

Reporter N1 na press konferenciji u Vladi uputio je pitanje premijeru Plenkoviću:

‘Uz pretpostavku da je sve bilo “u redu”, Tomislav Saucha je potpisao zahtjev za razrješenje Zdravka Mamića i složio se s argumentima oporbe. Vi ste prije dva mjeseca ovdje (u Vladi) stajali s glavnim državnim odvjetnikom i nakon te pressice, koja je na neki način išla u koristi Sauchi, su se vukli repovi. Koliko je ovo danas dobro za vjerodostojnost hrvatskog pravosuđa i vjeru građana u njegovu nezavisnost’, pitao je premijera Krešić.

“Pa Vi ste jako kreativini, gospodine Krešić. Sve što ste izgovorili je upravo plod neodgovornog ponašanja u javnosti, u medijskom prostoru. Ponavljam i uvjeravam vas da ni oni koji su pokrenuli inicijativu izglasavanja nepovjerenja ministru Mariću prije nekoliko tjedana ili kad su već odlučili da na jedan slab, jalov način sastave taj zahtjev, nisu ni sanjali da će iskreirati ovakvu situaciju. To vam garantiram, to je sto posto. Da jesu, sjedili bi malo dulje, razmišljali, bolje bi to napravili. Zaista, žalosno je ono što smo jučer slušali i u raspravi u Saboru. To je bilo još i ispod razine pismenog podneska. Koliko znam, Saucha je rekao, a slušao sam ga na televiziji, da je donio svoju osobnu odluku. To nema veze ni sa mnom ni s HDZ-om, kamoli s aluzijama koje Vi govorite da se potkopava hrvatsko pravosuđe”, odgovorio mu je premijer.

Facebook Komentari