Imamo osobu kojoj je bitna stolica i moć, da se zaštite svi koji su sudjelovali oko Agrokora

Božo Petrov poslijepodne se obratio javnosti.

“Moja uloga kao predsjednika Hrvatskog sabora bila je zaštititi koliko je god moguće dostojanstvo i rad ove institucije. To sam radio do zadnjeg trena. Drugi su se potrudili, u ovom slučaju Andrej Plenkovič i HDZ, ovu instituciju pretvoriti u političko tezgarenje, jer im je trebalo 76 ruku da zaštite neke druge osobe, druge gazde. Za mene gazda može biti samo hrvatski narod, dugujemo im povjerenje da ćemo štititi njihove interese.

Plenković i HDZ su u ovome svemu pokušali napraviti cirkus od svih institucija. U takvom cirkusu neću sudjelovati, a vjerujem da će svima biti danas jasno kakvog predsjednika Vlade imaju. Njemu je sasvim svejedno vode li ministarstva ministri ili državni tajnici. On u ovom trenutku laže da ima većinu, pa kaže da nema većinu. Danas kaže da je to potpuno nebitno pitanje.

Imamo osobu kojoj je bitna stolica i moć, da se zaštite svi koji su sudjelovali oko Agrokora. Podsjetit ću na glasovanje i o HNB-u, gdje su svi glasovali protiv toga da državna revizija ima pravo ući u sve institucije. Danas su HDZ-ovci pokazali da ne žele da Državna revizija uđe u HNB. U ovom trenutku sam čist i pred Bogom i pred hrvatskim narodom. Danas su maske pale, a neka svi vide kako će se ponašati HDZ i Plenković. Pokazali su da ne poštuju volju hrvatskog naroda, da im nije bitna demokracija i parlamentarizam. Nadam se da će to svi građani Hrvatske vidjeti”, rekao je Petrov.

Dodao je da će biti još zastupnika koji će pretrčati u HDZ-ov tabor. “Ja u ovoj tragikomediji koju su pokušali napraviti od Sabora neću sudjelovati. Mislim da hrvatski građani trebaju primiti tu poruku. Sudjelovat ću u sjednici kao saborski zastupnik. Ali da budem na čelu institucije od koje Andrej Plenković želi napraviti tržnicu – ne”, rekao je Petrov.

“Pogledajte glasovanje danas, pogledajte njihove izjave prethodno i sve će vam biti jasno. Pogledajte koliko je u Saboru zadnjih 48 sati proboravio Andrej Plenković”, rekao je Petrov, ali imena nije htio navoditi dodajući tek da su “za njega imena mrska”, ali da se sve zna u medijima. Neka oni nose sram za ono što su radili proteklih tjedan dana”, rekao je Petrov, koji nije htio komentirati glasovanje Tomislava Sauche, nego je poručio da to objasni Plenković.

Ponovio je da bi za građane najpoštenije bilo otići na nove izbore te da bi Plenković trebao skupiti hrabrosti izaći pred građane i zatražiti da ga ocijene z aono što je radio proteklih mjesec dana.

Facebook Komentari