Brkić: Nećemo ići s izglasavanjem predsjednika Sabora; HDZ ne kupuje, razgovara sa svima osim…

Gost Dnevnika Nove TV bio je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

HDZ je spasio ministra Zdravka Marića, a sada je pitanje kako će proći izbor novog predsjednika Sabora. O tome sa zamjenikom predsjednika HDZ-a, Milijanom Brkićem, razgovara Mislav Bago.

“Donesena je odluka da će Sabor imati sa sutrašnjim danom stanku do 24. svibnja, što ne znači da to mora biti baš tada. Stav je odluke saborskih klubova. Osobno mislim da bi bilo dobro zbog smirivanja situacije, da nastavak sjednice bude nakon lokalnih izbora.

Termin „kupiti“ u politici ne postoji. HDZ se ne bavi kupovanjem, već razgovara sa svim zastupnicima osim sa SDP-om. Mi ćemo sigurno imati 76 ruku na sljedećem zasjedanju Sabora.

Sutra ćemo dodatno izaći u susret stabilnosti političkog prostora u Hrvatskoj. Nećemo ići s izglasavanjem predsjednika Sabora, nećemo inzistirati na izglasavanju, nego će sjednicu voditi akademik Reiner.

Kad HDZ bude imao 76 glasova, onda ćemo ići na izglasavanje novog predsjednika Sabora. To može biti i sutra. U politici vam je sve relativno i sve moguće. SDSS, kao što cijela hrvatska javnost zna, je potpora vladajućoj većini i u bivšoj vladi i u ovoj, i kao takvi oni su naši partneri. Ne pregovaramo s njima”, rekao je Milijan Brkić.

Upitan je koliko zastupnika nedostaje za izglasavanje ministara.

“Vidjet ćete na prvoj sljedećoj sjednici. U politici i u životu moramo biti odgovorni ljudi. HDZ je pokazao itekako veliku odgovornost, itekako je brinuo o stabilnosti i političkoj i financijskoj. Osobno sam stava da nećemo ići s forsiranjem procedura. Optužbe Mosta ne stoje. Kad se dvoje ljudi rastaje, kad je velika ljubav onda je i velika svađa. Kolege iz Mosta su imali represivni aparat u svojim rukama. Sjećate se Poreznog USKOK-a, gospodin koji je na čelu zagovarao ga je Most, on je mogao činiti sav porezni nadzor. HDZ nije za nove izbore, to iziskuje dodatni trošak, preko 120 milijuna kuna. Ali smo spremni za nove izbore, sigurno ćemo bolje proći od ovih ostalih. S Mostom nećemo sigurno”, rekao je Milijan Brkić.

Facebook Komentari