Petrov: Plenković je htio da učinimo nešto nelegalno, da nas može ucjenjivati, to je Cosa Nostra

Postoji grupa mentora koja Andreju Plenkoviću određuje note po kojima će plesati, a Most na to nije mogao pristati, poručio je šef Mosta i Sabora Božo Petrov, koji od Plenkovića i HDZ-a, kako kaže, traži samo da dokažu da imaju parlamentarnu većinu i da ne izazivaju blokadu političkog sustava.

“Sve što tražim je da dokažu da postoji parlamentarna većina. Čim se to pokaže, ja ću odmah staviti u proceduru svoju smjenu jer u tom trenutku znam da postoji parlamentarna većina, da se nije izazvala potpuna blokada političkog sustava. Neka onda Sabor vodi onaj koga ta većina izabere”, poručio je Petrov u intervjuu za Index.

“Posebno je zabrinjavajuće da taj dan kada je smijenio ministre iz Agrokora dolazi vijest da su izvješća koja je Agrokor puštao u javnost sumnjiva i da pod hitno trebaju reviziju. Na kraju naši ministri izlaze van, a on priča o lojalnosti. To za mene nije nikakva lojalnost nego čista ucjena. Tražio je da napravimo nelegalan čin kojim bi nas mogao ucjenjivati. To je za mene Cosa Nostra. Ja na takve stvari nikada neću pristati”, ističe šef Mosta i Sabora.

“Tjedan dana prije nego se glasovalo o povjerenju Tihomiru Oreškoviću dvojica ljudi su došli kod njega na razgovor objašnjavajući mu zašto više ne može biti predsjednik Vlade. To su tada bili Franjo Gregurić i Nikica Valentić. Nekoliko dana prije sporne sjednice Vlade, Valentić je opet bio u Banskim dvorima na sastanku. Očito je da postoji grupa ljudi, među kojima je i Šeks, koji su arhitekti i mentori. Oni su ti koji određuju kako će se Plenković ponašati”, proziva Petrov i dodaje: “Oreškovića se nije moglo ucjenjivati i govoriti mu što mora raditi. Andrej Plenković očito pleše po nekim drugim notama”.

Petrov je uvjeren i da bi, da je nekome prepustio vođenje sjednice, istoga trenutka HDZ mogao pokrenuti raspravu o njegovoj smjeni: “To je jedan od scenarija. Ne mogu biti siguran, niti mi je itko šapnuo da će se to dogoditi. Ali ta mogućnost postoji. Ako njih 20 danas navija da moram to staviti prvo na dnevni red, a Poslovnik i ustavno-pravni stručnjaci tvrde drukčije, onda moram biti oprezan jer ne mogu znati što sve namjeravaju”.

Facebook Komentari