Pedofil djevojčicu u Zagrebu odvukao u podrum, pokušao ju silovati, prijeti mu kazna do 15 godina zatvora

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu protiv višestruko osuđivanog bludnika I. F. (29). On je optužen da je prošle godine zgrabio djevojčicu nakon što je ušla u zgradu i pokušao je silovati.

U srijedu, 26. listopada, on je malenu pratio po ulici, a kada je ušla u haustor u Novom Jelkovcu, uletio je za njom. Prišao joj je s leđa, nasrnuo na nju i začepio usta, prestrašenu ju je odvukao u podrum zgrade. Tamo joj je rekao da se skine i da ga dira po intimnim dijelovima tijela.

Djevojčica je cijelo vrijeme zvala upomoć, a on joj je rekao da će je ubiti ako ne prestane vikati. Kada je shvatio da neće moći ostvariti svoju bolesnu fantaziju, upitao je djvojčicu je li sama kod kuće.

Tada se snašla i, iako prestravljenja, kazala je da je sama iako je znala da su ukućani doma. Napadač se nakon toga liftom uputio s njom do stana, a u tom trenu naišao je stanar, a malena je povikala.

Njezin krik prolomio se stubištem, a manijak je pojegao u podrum kada je vidio stanara. On je pak, u pomoć pozvao susjede koji su ga nekoliko minuta hvatali po stubištu i naposljetku ga ulovili i zadržali do dolaska policije.

I.F. je optužen za za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina. Ukoliko ga se proglasi krivim, prijeti mu do 15 godina zatvora.

Podsjetimo, još u ožujku je I.F. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog bludnih radnji i paljenja bankomata.

Tada je djevojku pratio po ulici u Dubravi, nakon čega ju je počeo dirati po stražnjici. Ona se uspjela obraniti kada ga nekoliko puta torbicom udarila po glavi, no ubrzo se vratio i ponovo je krenuo dirati. Djevojka ga je tada pošpricala suzavcem po licu.

To ga je razbijesnilo pa je ljutnju iskalio na obližnjem bankomatu. U otvor za kartice ugurao je papir i zapalio ga. Otegotna okolnost mu je bila što je već osuđivan zbog bludnih radnji 2009., 2010. i 2016. godine, dok mu je priznanje i kajanja uzeto kao olakotna okolnost, baš kao i mišljenje vještaka, koji je kazao da je I.F. zbog kozumacije alkohola bio smanjeno ubrojiv u vrijeme počinjenja kaznenog dijela, pišu mediji.

Facebook Komentari