Maturanti će nositi Bandićeve majice vrijedne 200 tisuća kuna

Zagrebačke srednje škole, njih 65, odlučile su iskoristiti mogućnost da im Grad plati majice za norijadu, ponudu koju je na stol stavio gradonačelnik Bandić. Iz proračuna će za ovo biti izdvojeno 200 tisuća kuna, a trenutno se tiska 9500 majica, što znači da one stoje 21 kunu po komadu. Na majicama će biti ispisan naziv škole, a učenici će ih moći doraditi tiskanjem ili crtanjem po njima.

“Majice ćemo dostaviti školama do 8. svibnja tako da ima dovoljno vremena do norijade, koja je 19. svibnja, da ih dovrše”, istaknuli su iz Ureda za obrazovanje.

Svoje majice vlastoručno će oslikati maturanti Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD).

“Uzeli smo sve u bijeloj boji, tako da su im majice kao prazno slikarsko platno. Imamo 180 učenika ŠPUD-a te trideset učenika glazbeno-plesnih razreda, sveukupno sedam razreda.

Naši su učenici kreativci, već će nešto smisliti”, rekla je ravnateljica Marija Krstić Lukač dodajući da je bilo nemoguće uskladiti sve likovnjake s obzirom na to da je svatko imao neku svoju ideju.

Rok za dostavljanje svojih želja Gradu bio je kraj prošlog tjedna, a to su napravili putem formulara. Takvih šest formulara, za šest razreda, poslao je i ravnatelj Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Dubravko Deželić.

Prvotna ideja je bila da svi maturanti imaju istu boju majice, ali pojedini razredi u generaciji nisu bili za to.

“Dosad smo sami printali majice svojim učenicima, imamo stroj za to, no malih kapaciteta. Znamo koliki je to pothvat, a kamoli uslišiti želje tisuće školaraca – to je veliki projekt” kazao je Dubravko Deželić.

Facebook Komentari