Martina Dalić: Sigurna sam da će Zdravko Marić i sutra biti ministar

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić dvojbi nema: Zdravko Marić bit će i sutra ministar financija.

“Sigurna sam da će Zdravko Marić i sutra biti ministar. To je pokazala i današnja rasprava u kojoj čak ni Bernardić nije iskoristio vrijeme da bi obrazlagao vlastitu interpelaciju. Rasprava se pretvorila u veliko politikanstvo. Marić je imao priliku odbaciti sve ono što mu se stavlja na teret”, podsjetila je Dalić u razgovoru za Novu TV.

Upitana je li Marić politički uteg ove Vlade, odvratila je: “On je bio, jest i ostat će dobar ministar. Rasprava pokazuje da premijer i Vlada stoje iza svojih ljudi koji imaju rezultate, a to je Zdravko Marić. Ova rasprava je dodatan dokaz vjerodostojnosti Vlade”.

Oporba kaže da imaju 77 ruku potrebnih za smjenu, no Dalić upozorava: “Ne treba spekulirati, sve će se pokazati na vrijeme. Sutra će sve biti jasno”.

“Ne treba brinuti za stabilnost Vlade. Stabilnost političkog sustava jedna je od bitnijih osobina koje smo isticali svih ovih mjeseci otkada smo izabrani. Tim ćemo putem i nastaviti. Ako ipak dođe do izbora, HDZ je za njih spreman, kao što je već nekoliko puta spomenuo”, ponovila je.

Na pitanje koliko joj se čini realna opcija novih izbora, Dalić je kazala: “Ne treba spekulirati. Polako, korak po korak. Sutra će se glasati o povjerenju ministru, a nakon toga će se raspravljati o povjerenju predsjedniku Sabora za kojeg je prikupljeno 79 potpisa. Idemo polako, korak po korak”.

Facebook Komentari