Komunikacijska stručnjakinja: Tko je danas u političkoj areni bio najbolji, a tko najgori

Teške riječi u srijedu izračene u Saboru, i načine obraćanja zastupnicima i javnosti, komentirala je komunikacijska stručnjakinja Nove TV Grabrijela Kišiček.

“Kod Davora Bernardića bilo je pretjerane priče, pretjerane naracije, pretjerane figurativnosti, bilo je tu i poetike međutim potpuno pogrešan stil. Želio je izvedbeno odglumiti jednu snagu. Međutim, došlo je do toga da je zapravo glumio”, rekla je Kišiček te zaključila kako je Bernardićeva izvedba bila “pretjerano dramatična, potpuno nepotrebna, neprimjerena, a sadržajno je zapravo ušao u patetiku.”

Ozbiljnoj raspravi svojim ponašanjem nije pridonio ni Andrej Plenković.

“Možemo reći da je premijer Plenković već prije pokazivao tendenciju u tome da bude pomalo nadmoćan, da pokazuje određenu, mogli bismo čak reći, prepotenciju i patronizirajući stav prema svojim sugovornicima, ovdje je to ja mislim potpuno došlo do izražaja”, rekla je Kišiček te dodala kako Plenković obraćanjem imenom svojim kolegama u saboru formalnost spušta na niži nivo.

Najgori od svih, tvrdi Kišiček, bio je Siniša Hajdaš Dončić: “Nastup Hajdaša Dončića bio je pretjerano agresivan, što se vidjelo po neverbalnoj komunikaciji, po položaju njegova tijela, prijeteći, napadački a sadržajno – potpuno neprimjereno.”

“Možemo reći da je ministar Marić zapravo bio ako ne najbolji onda svakako jedini koji je pokazao određenu razinu kulturne komunikacije. Nije prelazio u napadanje, u patetiku, nije bio agresivan, nego je jasno iznosio svoje stavove i jasno ih obrazlagao”, zaključila je Košiček.

Facebook Komentari