Državni tajnik Tugomir Majdak predstavio prijedloge Zakona o poljoprivrednom zemljištu u Rovišću

Ad

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak na poziv načelnika općine Slavka Prišćana i saborskog zastupnika Mire Totgergelija u Općinskoj vijećnici u Rovišću predstavio je prijedloge Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Zakona o OPG-u te ostale mjere i aktivnosti koje provodi Ministarstvo poljoprivrede.

Preko 70 poljoprivrednika ovog kraja dobilo je mnoštvo informacija, ali i dalo svoje prijedloge poboljšanja sustava s naglaskom na jačanje suradnje između resornog ministarstva i javnih službi s lokalnom i regionalnom samoupravom kako bi OPG-i kvalitetnije sudjelovali u provedbi poljoprivredne politike.
majdak87755

Saborski zastupnik Miro Totgergeli zalaže se da županije i lokalna samouprava svojim kapacitetima besplatno pomažu malim i mladim poljoprivrednicima prilikom prijave projekata na EU fondove u poljoprivredi.

Nacelnik Općine Slavko Prišćan je naglasio kako će i dalje mjerama podupirati razvoj poljoprivrede, prije svega razvoj stočarstva i voćarstva u svojoj općini.

Dražvni tajnik Tugomir Majdak dodao je:

“OPG je strateška odrednica održive poljoprivrede RH, a novim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu cilj nam je povećati konkurentnost prioritetno OPG-a te ostalih poljoprivrednika te povećati obradive površine u poljoprivredi.

OPG je strateška odrednica održive poljoprivrede RH, a novim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu cilj nam je povećati konkurentnost prioritetno OPG-a te ostalih poljoprivrednika te povećati obradive površine u poljoprivredi”, dodao je Majdak.

Totgergeli i Majdak na javnoj tribini i rasprava o prijedlozima zakona u poljoprivredi u Grubišnom Polju

Facebook Komentari