Reiner o HDZ-ovom pogledu na saborsku zavrzlamu: U ovom trenutku nije važno tko ima većinu

Ad

HDZ želi glasati o (ne)povjerenju Boži Petrovu, dok on želi da se prvo glasa o ministru financija Zdravku Mariću. Kako to komentira bivši šef Sabora iz redova HDZ-a Željko Reiner.

’79 članova Sabora potpisalo je za opoziv predsjednika Sabora. Da je on imao savjesti sam bi podnio ostavku. On to ne čini, grčevito se drži fotelje, i to je ključni problem – postoji većina koja ga želi opozvati, a on ne želi otići. To nije demokratsko ponašanje’, kaže HDZ-ov Željko Reiner.

‘On inzistira na tome da se prije rasprave o njegovom odlasku, raspravlja o ostanku Zdravka Marića u Vladi. Oporba mora imati više od 76 glasova za to. U to da će toliko skupiti nitko ne vjeruje. No prije toga treba raspraviti pitanje Petrova, imamo 79 potpisa’, kaže Reiner.

‘U ovom trenutku nije važno tko ima većinu. Da li HDZ ima ili nema većinu u ovom času nije uopće pitanje’, kaže Reiner. U ovom je času ključna stvar pitanje predsjednika Sabora za kojeg znamo da nema povjerenje jer je većina protiv njega, i imenovanje novog predsjednika Sabora. To je ključno, a irelevantno je tko u ovom času ima većinu, nije u pitanju Vlada nego vodstvo Sabora’, kaže Reiner.

Facebook Komentari