Predsjednica: Nedopustivo je da za zločin i ubojstvo 12 hrvatskih redarstvenika zapravo nitko nije odgovarao

Izvor: D. Prša

Na komemorativnom skupu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja u Borovu, prijeratnom Borovu Selu, danas je obilježena 26. obljetnica ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u tom mjestu nedaleko Vukovara.

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović tom prigodom kazala je:

“Nedopustivo je da za zločin i ubojstvo 12 hrvatskih redarstvenika do danas zapravo nitko nije odgovarao. Ne možemo se pomiriti niti zadovoljiti opravdanjima o proteku vremena ili drugim poteškoćama u istragama.

Obveza države za utvrđivanjem istine i krivnje za podmukla i okrutna ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu trajna je i prestat će tek onog trenutka kada i posljednji osumnjičeni za taj zločin stupi pred lice pravde”, kazala je predsjednica.

Dodala je da kao predsjednica Republike neće dopustiti da zločinci ne odgovaraju za zločin počinjen u Borovu Selu.

“Pravda je ponekad spora, ali mora biti dostižna. To dugujemo našim palim junacima iz Borova Sela”, rekla je te dodala kako su 12 redarstvenika bili žrtve terorističkog čina i planski inceniranog napada.

Izražavajući sućut članovima obitelji i rodbine ubijenih policajaca, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Tomislav Panenić rekao je kako su 12 redarstvenika među prvima dali život za Hrvatsku, a sa sobom su nosili samo srce i svoju čast. “Takvi nam dani poručuju koliko još moramo raditi da bi izgradili Hrvatsku po mjeri svih njezinih građana”, poručio je Panenić.

U Borovu kod Vukovara obilježava se 26 godina pogibije 12 hrvatskih redarstvenika

Facebook Komentari