Požar u C.I.O.S.-u, policija blokirala sve prilaze. Kvartovi u užasnom “dimu”

Izvor: Hrvatska danas

Izvor: Hrvatska danas

“Nema ozlijeđenih u požaru koji je danas malo iza 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, Josipa Lončara 15” to je bilo služebeno pripćenje PU Zagrebačke.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić, koji je na mjestu događaja, izjavio je da je požar pod kontrolom, da je u intervenciji tridesetak vatrogasnih vozila, te da se procjenjuje da će požar biti ugašen za 15 do 20 sati’.

Hrvatska danas sa terena izviješćuje da stanje nije kako se opisuje u medijima, još uvijek gori, dim obavija cijeli zapadni dio grada, vatrogasci se bore koliko je vidljivost terena, cijelu noć će ostati aktivirani. Uostalom u prilogu su slike od prije deset minuta…

Izvor: Hrvatska danas

Izvor: Hrvatska danas

Iz tvrtke C.I.O.S večeras su u priopćenju napisali da je požar zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-.

Izvijestili su da “gori otpadni namještaj i drugi drveni otpad i dio ograde otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni”.

Iz tvrtke sumnjaju da je požar podmetnut jer je zaštitar prije izbijanja primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom.

“Još nije poznat uzrok, ali je djelatnik zaštitarske službe centra za reciklažu dvorišta desetak minuta prije izbijanja požara primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno na mjestu izbijanja.

Sukladno izjavi zaštitara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za reciklažu, no dim je primijećen na nedostupnom vrhu, gdje nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada”, piše u priopćenju C.I.O.S-a naslovljenom “u požaru nema ozlijeđenih, požar možda podmetnut”.

Izvor: Hrvatsk danas

Izvor: Hrvatska danas

Facebook Komentari