Kovačić: Jedini je nelojalan u Vladi bio Marić, da sam Plenković, dao bih mu otkaz

Bivši ministar i potpredsjednik Vlade iz redova Mosta Ivan Kovačić obavio je primopredaju u Ministarstvu uprave, a ponukan novinarskim pitanjima komentirao je i aktualna politiička događanja oko krize vlasti nakon raskola u Vladi HDZ-a i Mosta.

“Ostavljamo e-matice, gotovo 99 posto je posla napravljeno da se uvede red u agencije i imamo projekt e-poslovanja”, pohvalio se Kovačić nakon obavljene primopredaje i ponukan novinarskim pitanjima komentirao i događanja u Saboru te kazao da su očekivana i opetovao kako Most samo želi da se najprije raspravi o onome što je i potaklo ovu krizu.

Upitan za moguću suradnju sa SDP-om, Kovačić je odvratio: “O tom, potom. Mi se sada zalažemo za to da javnost vidi stvarno stanje stvari i da se vidi ima li ministar financija Zdravko Marić povjerenje ili nema”.

“Mi četvorica smo okarakterizirani kao nelojalni, a jedini je nelojalan u Vladi bio Marić. On je zašutio i nikada na kabinetu nije rekao o problemima u Agrokoru. I čistačica u Agrokoru je u 12. mjesecu znala da firma propada, a on je šutio”, ustvrdio je Kovačić i rekao da je Most počeo rješavati stvari.

“Da sam Plenković, dao bih mu otkaz, on Plenkoviću nije lojalan”, poručio je Kovačić i ponovio da je Božo Petrov još od siječnja upozoravao na situaciju u Agrokoru. “No, odmahivali su rukom, i HBOR je dao kredit. Valjda su očekivali da će sve biti u redu, a i u medijima je bila tišina. Da se ranije govorilo, mogli smo čuti razna mišljenja, a ne sve saznati u zadnji tren. I za poreznu reformu, i za Inu, i za HEP, i za arbitražu i za Agrokor”, istaknuo je Kovačić.

Upitan može li Vlada funkcionirati bez četiri ministra i što je Božom Petrovim na mjestu šefa Sabora, kazao je: “Ja više nisam član, naravno da može, državni tajnici mogu privremeno obbavljati taj posao, a 79 glasova – to su potpisi i znače da bi se to stavilo u proceduru”, prenosi N1.

Facebook Komentari