Grmoja kaže da HDZ većinu nema, a potom da je dogovorena koalicija s HNS-om, evo kako

Ima li premijer Andrej Plenković parlamentarnu većinu ili nema, vidjet će se sutra u Saboru, poručio je saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u izjavi novinarima ispred Sabora u kojemu je dan uoči rasprave o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću protekao burno.

“Očito je sada nakon izjave potpredsjednika Sabora Željka Reinera da HDZ nema većinu o kojoj je govorio premijer i prevario je građane. Potvrđuju to i ustavni stručnjaci koji govore da se najprije treba pristupiti smjeni ministara i imenovati nove ministre ako ima većine da se razriješi šefa Sabora. Danas smo svjedočili pokušaju uzurpacije Vlade i Sabora, ali Božo Petrov je mirno i staloženo iskontrolirao situaciju. Krenuli smo u raspravu o našim zakonskim prijedlozima i očito je i tu oko arhiva zavladala panika među arhitektima cijeloga plana izbacivanja Mosta jer se protivimo štićenju kriminala u Agrokoru”, poručio je Grmoja.

“Vidjet ćemo tko će sutra kako glasati i ima li premijer većinu ili nema. Cijeli su dan u Saboru premijer Plenković i Vladimir Šeks, vode se razgovori, većine nema osim ako se nešto ne obeća, netko ne slomi, a sve je izglednije da, spominju se zastupnici Lovrinović, Mišić, Škibola, Aleksić, vidjet ćemo što će biti s HSS-om, HNS-om. Pozivam premijera da što prije predloži nove ministre , pokaže većinu i kao odgovaran čovjek povuče poteze”, pozvao je Plenkovića Grmoja.

“Ako većine ne bude, ako su tražili ostavku Karamarka nakon neuspješnog preslagivanja, onda bi i Plenković trebao dati ostavku”, smatra Grmoja, ali je svjestan: “Mi njegovu ostavku ne možemo tražiti, ali možemo tražiti odgovornost i da se ispriča građanima zbog destabilizacije države kako bi zaštitio kriminal u Agrokoru”.

Glasanje o opozivu Petrova ovisi o tome što će biti sutra, ponovio je Grmoja i dodao: “Božo Petrov, vrlo je izvjesno, da će ta točka doći na dnevni red i on će vrlo vjerojatno otići s mjesta šefa Sabora, ta je pozicija definitivno izgubljena, ali nećemo dopustiti da netko bez saborske većine smjenjuje ministre i njega”.

“Vidjeli smo danas da šef HNS-a Ivan Vrdoljak opet napada, a praktički ništa ne govori oko Marića i vidimo da je ta koalicija s HDZ-om već dogovorena, samo je pitanje kada će se realizirati i mislim da je Anka Mrak Taritaš izgubila u Zagrebu, a da je HNS odlučio štititi HDZ i to je sve zbog prijateljstva i veza Milijana Brkića i Ivana Vrdoljaka oko PPD-a”, prozvao je saborske kolege Grmoja.

Facebook Komentari