Zapruđe uživo, kvartovski festival, slavi 18. rođendan: Žele angažirati legendarnog svirača iz pothodnika

Multimedijski festival ‘Zapruđe uživo’ najstariji je i najatraktivniji kvartovski festivalu u Zagrebu, ispod legendarne rock pozornice na Meštrovićem trgu.

Sedamdesetih su godina prošlog stoljeća pokrenuti ‘Dani Zapruđa’ kao pokušaj kvartovskih entuzijasta da dobrom glazbom probude ovaj zagrebački kvart.

I ove su godine, kao prethnodnih 17, organizatori pripremili atraktivan i gromoglasan line-up, idealan za cjelodnevni boravak na sunčanom trgu 20. i 21. svibnja. Uz već tradicionalnu potporu Centra za kulturu Novi Zagreb, “Zapruđe uživo” dovodi Red Hot Chilli Papers real tribute band i Edu Maajku, a večer poslije Zapruđe će rasplesati Neno Belan i Fiumensi.

Sedamdesetih su godina prošlog stoljeća pokrenuti ‘Dani Zapruđa’ kao pokušaj kvartovskih entuzijasta da dobrom glazbom protresu spavaonu preko Save i nadjačaju do tada usamljen zvuk kreketa žaba s Bundeka, pišu 24sata.

Od te prve godine na pozornici ‘Zapruđa uživo’, sa stankom od 1987. do 2000., svirali su gotovo svi bendovi koji u Hrvatskoj nešto znače, od Pipsa, Elementala, Psihomoda, Gorana Bare, Jure Stublića i Dine Dvornika, pa do Dubioza kolektiva, Songkillersa, Kawasaki 3p-a, Pozdrava Azri i mnogih drugih. Održane su brojne tribine, izložbe i filmske projekcije, prenose mediji.

Kvartovski je festival, uz sve veću potporu publike i sve manje razumijevanje institucija, odavno prerastao okvire kvarta i grada.

Facebook Komentari