Pernar predviđa: Prava drama tek će se odvijati u Saboru i tu nas čeka urušavanje HDZ-a

Saborski zastupnik Živog zida, Ivan Pernar, gostovao je u programu N1 i komentirao aktualnu krizu vlasti, kao i situaciju u Saboru.

“Ključna politička poruka je da je Andrej Plenković u suštini politički mrtvac, za njega nema budućnosti, a kad dođe do novih izbora izvjesno je da on neće biti mandatar nove vlade, zato što Most neće ići s njima, a nama u Živom zidu je poručivao da nas ne želi u Saboru. Čekaju nas nakon izbora velike promjene”, rekao je Pernar.

Uvjeren je da će doći do novih parlamentarnih izbora, koji su skrenuli pozornost s lokalnih, koji će se održati u svibnju.

“Lokalni izbori su jedna stepenica na putu, koja za našu organizaciju ima za cilj razvijanje stranačke infrastrukture, ali prava drama tek će se odvijati u Saboru i tu nas čeka urušavanje HDZ-a. Plenković je svojom politikom doveo do toga zašto HDZ neće biti na vlasti. Baš kao i Tomislav Karamarko prošle godine, nema razlike među njima”, rekao je Pernar.

Upitali su ga kako će izgledati rasprava u Saboru u srijedu, kad se odlučuje o sudbini ministra financija, Zdravka Marića.

“Ukoliko dođu svi oporbeni zastupnici na sjednicu, očito je da Marić odlazi. Nema niti Petrova kao predsjednika Sabora, saborska većina ga ne podržava. Niti Jandrokovića ne podržava”, rekao je Pernar.

Da njegov glas ne odlučuje, kazao je Pernar, drugačije bi glasovao kad je u pitanju sudbina predsjednika Sabora, Bože Petrova, kao i potpredsjednika Gordana Jandrokovića.

“Dolazimo u situaciju da rušenje Petrova nije upitno. Iz tog razloga sam odlučio da ne držim lojtre HDZ-u, znači da glasam protiv opoziva Petrova i ne glasam za imenovanje Jandrokovića”, kazao je Pernar.

Smatra da je odgoda glasanja o smjeni Petrova zapravo kupovanje vremena.

“Sudbina Petrova kao predsjednika je zacementirana, on će otići, nema tu rasprave. Svako odgađanje glasanja o Petrovljevoj smjeni je u suštini kupovanje vremena”, kazao je Pernar.

Smatra da premijer Plenković nema novu parlamentarnu većinu.

“Kad bi Plenković imao većinu, pokazao bi potpise kao što ih je pokazao za rušenje Petrova. Sad je jasno da ih nema, pa ih nije niti pokazao”, rekao je Pernar.

Facebook Komentari