VIDEO Hrvatski boksači: Sudac je jako pogriješio, nije smio prekinuti meč, Kličko je moralni pobjednik

Britanski boksač Anthony Joshua osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO i WBA nakon što je u Londonu, pred 90.000 gledatelja na stadionu Wembley, prekidom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička.

Antologijski meč su odmah nakon završetka komentirala i dva velika hrvatska boksačka imena, Stjepan Božić i Filip Hrgović.

Obojica smatraju kako sudac nije smio prekinuti borbu u 11. rundi, pišu Sportske novosti.

Naime, Joshua je na početku 11. runde osjetio svoju priliku, žestoko je napao Klička i srušio ga na pod, ali prvak se nije predavao. Ustao je, držao se na nogama još pola minute, ali je onda opet srušen jakim aperkatom nakon serije udaraca. Uslijedilo je novo brojanje, sudac je Kličku dopustio još jedan povratak u meč, a kada je 50-ak sekundi prije kraja Britanac stisnuo Ukrajinca uz konopce, sudac je uletio i prekinuo meč.


Great Knockout by videosansebastian

Mnogi će reći – prerano.

“Ma to je velika greška suca! Kličko se u tim trenucima brani svim silama, bori se do zadnjeg atoma snage da ostane u meču, nije srušen i sudac tu nikako nije smio prekinuti meč, tim više što je to kraj 11. runde. S obzirom na cijeli meč, bilo bi pošteno da je Kličko dobio priliku u toj zadnjoj rundi, zaslužio ju je i zato je ovo velika greška suca”, rekao je Božić i zaključio:

“Za mene je Kličko moralni pobjednik!’

S njim se složio i Filip Hrgović.

“Slažem se, baš zbog toga što se Kličko dizao toliko puta i vraćao u meč, sudac je trebao pustiti borbu do kraja. Ali ovo sve skupa je fenomenalno za boks, pokazali su i jedan i drugi veliko boksačko umijeće. Joshua je jedna nova, bolja verzija Klička. Slažem se da je Kličko moralni pobjednik. Možda smo malo previše naklonjeni Kličku, znate, dugo, dugo nije bilo takvog boksača kao što je Joshua…”, zaključio je Hrgović.

Facebook Komentari