22.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šef Plenkovićeva ureda: Imamo većinu, šef Sabora će biti Gordan Jandroković, HSS-u...

Šef Plenkovićeva ureda: Imamo većinu, šef Sabora će biti Gordan Jandroković, HSS-u su vrata otvorena

Davor Božinović, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, večeras je u Dnevniku HTV-a odbacio optužbe o pokušaju potkupljivanja Mostova zastupnika Hrvoja Runtića.

– HDZ se kao stranka i gospodin kojeg se prozivalo ogradili su se od toga. Ljudi koji nemaju sadržaja samo napadaju, ne iznose nikakve dokaze – rekao je Božinović, dodajući da je Runtić “tužio” i svoju bivšu stranku Živi zid. – To nije ozbiljna politika – zaključio je.

Odgovorio je da nisu u kontaktu ni sa kim iz Mosta oko većine niti ih vrbuju.

– HDZ je na Predsjedništvu donio odluke da smo zbog situacije u državi, gospodarske, početka turističke sezone, sigurnosne situacije, spremni na konfiguraciju Vlade. Ako to ne uspije, a pretpostavljam da će uspjeti, HDZ je jedini u ovom trenutku apsolutno spreman za izbore – rekao je Božinović.

Na pitanje misle li doći do HSS-a preko Marijane Petir odgovorio je niječno.

– Ne, ona je zastupnica u Europskom parlamentu, nema nikakvih krivudavih puteva kojima pokušavamo doći do HSS-a. HSS je naša sestrinska stranka u EPP-u, normalno je da su za HSS vrata uvijek otvorena – rekao je Božinović.

Na pitanje koga vidi u novoj većini odgovorio je da vidi sve one koji će podržati stabilnost države, institucija i rad na prosperitetu građana. Božinović je rekao na RTL-u da Plenković ima većinu u Saboru za izbor novog šefa Sabora te da će ta funkcija otići Gordanu Jandrokoviću.

– Imat će. Ima sada i imat će kada bude potrebno. Evidentno je da aktualni predsjednik Sabora nema potporu većine i bez toga ne može biti predsjednik Sabora. Jandroković će biti novi predsjednik Sabora – rekao je Božinović, koji je također poručio da je Plenković neprijeporni lider HDZ-a.

– Ukoliko ne uspije konfiguracija Vlade, predstoje novi izbori. A ako se oni dogode, sudeći prema izjave lidera oporbe, ti izbori će biti formalnost – rekao je Božinović, prenosi Večernji list..

Najnovije

Još iz rubrike