Realno dostižno: Plenković može do 76 ruku bez HSS-a i HNS-a, a ključan čovjek je u tom slučaju Goran Aleksić

Hdz u teoretski i praktično nisu potrebni glasovi HSS-a i HNS-a za preslagivanje u Saboru, iako bi svakako bilo gotovo pa nemoguće raditi u situaciji kad prilikom glasovanja nitko ne smije izostati.

Naime, HDZ trenutačno ima 71 ruku za postavljanje Gordana Jandrokovića na mjesto šefa Sabora, a to su ujedno i potpisnici za smjenu Bože Petrova, bez HNS-ovih zastupnika.

Za HDZ, kad se pribroje Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović, kao vjerojatni i mogući potpisnici, ako SDSS ne uđe u Vladu – a zasad nemaju tih ambicija, ostaju prof. Ivan Lovrinović i Ivica Mišić iz promijenimo Hrvatsku, i kao potencijalni partner za pregovore – Goran Aleksić iz Snage.

Naime, Snaga je praktički tzv. jednoproblemska stranka, koja se bavi samo striktno odabranim pitanjima, koja je proizišla iz Udruge Franak i sve svoje akcije koordinira s istaknutim članovima Udruge.

Ispunjavanje svih zahtjeva Snage, koji se odnose na promjene Ovršnog i ostalih zakona koji su doveli do nepoštenog odnosa banaka prema korisnicima njihovih usluga, zasigurno bi bilo ostvarivanje svih njihovih političkih ciljeva.

Time bi Plenković ostvario, kao realno moguću, manjinsku vladu s potporom 76 zastupnika i, objektivno, bez prevelikih ustupaka.

Prikupljeno 79 potpisa: Pogledajte tko je sve potpisao za smjenu Bože Petrova

Facebook Komentari