Župan Žinić: Županija će uvijek biti uz svoje obrtnike

Župan Ivo Žinić je U Hotelu Panonija u Sisku nazočio svečanosti „Obrtnici pišu povijest“ koju je organiziralo Udruženje obrtnika Sisak.
Ova je gala večer upriličena kako bi bila prikupljena sredstva za objavljivanje monografije 180 godina sisačkog obrtništva.

Župan Ivo Žinić je u svom kratkom obraćanju naglasio kako niti jedna skupina u našem društvu nema dulju tradiciju organiziranja od obrtnika.

Sisačko-moslavačka županija ozbiljno računa na svoje obrtnike, a to ne pokazuje praznim frazama i pohvalama, nego aktivnim i konkretnim mjerama pomoći obrtništvu i poduzetništvu, rekao je župan.

Spomenuo je čitav niz mjera potpore, od pomoći tradicijskim i umjetničkim obrtima do kreditne linije „Poduzetnički krediti“ u kojoj Županija, udružena s većinom jedinica lokalne samouprave osigurava subvenciju kamata za kredite poduzetnicima, posebno pri tom potičući proizvodne djelatnosti.

Župan je na svečanosti „Obrtnici pišu povijest“ zajamčio i pomoć Sisačko-moslavačke županije u izdavanju obrtničke monografije.

Facebook Komentari