Vučić: Vrlo je važno da se obnovi hrvatsko-srpski dijalog, mi s Hrvatima moramo razgovarati

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je podignuta borbena spremnost gdje je neophodno, ali da je Srbija stabilna i da građani mogu biti mirni.

Gostujući u Dnevniku RTS, Vučić je istakao da je situacija u Srbiji mirna i stabilna.

“Građani trebaju biti mirni, jer smo podigli borbenu spremnost naših jedinica gdje je potrebno. Spremni smo da odgovorimo na svaki izazov”, naglasio je Vučić.

Srbijanski premijer je kazao da je “ovo vrijeme bremenito različitim izazovima i pritiscima izvana i iznutra”:

“Ono što je važno jest da ljudi znaju da nismo govorili laži i neistine s koliko se problema suočavamo u regiji i da će biti mnogo muka”, kazao je Vučić.

Ocijenio je da je Srbija umirujuće djelovala prema svemu što se događa u Makedoniji.

“Pozvali smo na mir u Makedoniji jer se to tiče i nas”, kazao je Vučić i dodao da je Srbija za Makedoniju učinila više od ostalih susjeda u prošlosti, iako joj “uvijek nije bilo vraćeno istom mjerom”.

“Nikoga nikada nećemo dirati, poštujmo integritet i BiH i Hrvatske i Makedonije i Albanije… Uvjeren sam da će naša snaga i naša obrambena moć biti proporcionalna našoj ekonomskoj suradnji”, rekao je srbijanski premijer.

Govoreći o suradnji sa ostalim državama u regiji, rekao je da je vrlo važno da se obnovi hrvatsko-srpski dijalog.

“Mi s Hrvatima moramo razgovarati… Mislim da uz dobre odnose s Bošnjacima, uspostavljanja te vrste ozbiljne osovine, drugačijeg odnosa poštovanja, da ne pričam o ljubavi i prijateljstvu… Mislim da možemo ozbiljno stabilizirati Balkan”, rekao je Vučić.

Facebook Komentari