Goran Marić i Majdak o investicijskim potencijalima Istočne Slavonije: Radi se na reintegraciji, privatizaciji državne imovine

U organizaciji Hrvatske Gospodarske Komore i grada Vinkovci održana je konferencija pod nazivom investicijski potencijali Istočne Slavonije.

U sklopu konferencije “Investicijski potencijal Istočne Slavonije”, koju je organizirala HGK u suradnji s Gradom Vinkovci, zajedno s ministricom Gabrijela Žalac , ministrom Goranom Marićem, državnom tajnicom Nikolinom Brnjac i zamjenikom gradonačelnika Grada Vinkovci Ivanom Bosančićem stva poloprivrede Tugomir Majdaj u panel raspravi pod nazivom “Predstavljanje programa, potpora i projekata institucija” izdsam revojio je formske mjere Ministarstva poljoprivrede, kao i mogućnosti realizacije Projekta Slavonija, Baranja i Srijem kroz okvir koje ministarstvo osigurava u funkciji zapošljavanja, razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije te ostanka mladih u ruralnim sredinama.

Nazočni su bili Ministar Državne imovine Goran Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Gabrijela Žalac, i Nikolina Brljac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije Tomislav Petric, i predsjednik Hrvatske Gospodarske Komore Luka Burilović, Župan Vukovarsko-Srijemske Županije Božo Galić te saborski zastupnici iz te županije.

Najviše je bilo zainteresiranih iz predjela poljoprivrede i prehrane ali i mnogobrojni gospodarstvenici i poduzetnici koji su pohađali konferenciju i panele gdje se predstavljaju potencijali Slavonije.

Državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak to prigodom je kazao:

“Moje izlaganje je bilo vezano uz pitanja raspolaganja državnim zemljištem u okviru reformskih zakona ministarstva poljoprivrede. Naravno, najavio sam i koje ministarstvo poljoprivrede podupire, prije svega zaustavljanje nepoštene trgovačke prakse, koje ide u proceduru donošenja, i mjere ruralnog razvoja, kazao je Državni tajnik Tugomir Majdak.

majdak999987

„Ministar Marić je naglasio da Fond raspolaganja državnom imovinom, pogotovo koji su potencijali Slavonije, u tom dijelu su neiskorišteni potencijali i naglasio da se radi na reintegraciji, privatizaciji državne imovine, i da tu treba posebno iskoristiti sve ove objekte koji su u vlasništvu države.

Ministrica Žalac istaknula je da Slavonija, Baranja i Srijem kako u okviru dosudbe fondova uključujući i ruralni razvoj, ima osigurano 3,5 milijarde eura za svoj kraj i da se natječaji motiviraju i aktiviraju sukladno planu, te očekuje sljedećih godina još veće iskorištenje kako bi se povećao razvoj Slavonije i zapošljavanje.

Facebook Komentari