Srbijanska vlada uvela politiku svojevrsnog mini-detanta prema Francuskoj, zbog puštanja Haradinaja

Vlada Srbije naložila je svim državnim dužnosnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih poduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u sljedeća tri mjeseca ne dogovaraju nikakve posjete i aktivnosti toj zemlji, potvrđeno je za N1.

Kako se navodi, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Prizivnog suda u Colmaru da odbije zahtjev Srbije za ekstradiciju bivšeg vođe OVK Ramusha Haradinaja, koga sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Srpski dužnosnici će svesti na minimum kontakte s francuskim kolegama, a veleposlanici Francuske Christine Moro uručena je prosvjedna nota u kojoj se iznosi stav Srbije da je riječ o politički motiviranoj odluci koja nije pravno utemeljena i u čijem obrazloženju nisu uvaženi materijalni dokazi koje je Srbija dostavila, među kojima su i izjave preživjelih svjedoka.

Vlada je izrazila svoj stav da smatra da ovakva odluka francuskog suda ne može proći bez posljedica po naše bilateralne odnose”, rekao je srbijanski ministar za boračka pitanja Aleksandar Vulin, prenosi B92.

Haradinaj: Imamo susjeda koji je neprijatelj, njima treba pokazati gdje im je mjesto, Hrvatska nam je primjer

Facebook Komentari