Oštar odgovor Martine Dalić: Postavlja se pitanje zbog čega SDP zastupa interese Ivice Todorića

Na zahtjev oporbe za njezin opoziv odgovorila je potpredsjednice Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Ova je Vlada predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem zaustavila Ivicu Todorića. Interesi ove Vlade koja radi svoj posao i čuva stabilnost hrvatskog gospodarstva, i interesi mene kao podpredsjednice duboko su suprostavljeni interesima Ivice Todorića i to jedini sukob interesa o kojem se ovdje radi, poručila je Dalić.

Rekla je kako se stoga postavlja pitanje zbog čega SDP zastupa interese Ivice Todorića, zbog čega SDP na prizeman i politikantski način pokušava ugroziti proces stabiliziranja poslovanja u poduzećima koja čine Agrokor i time proces stabiliziranja brojnih dobavljača. Postavlja se pitanje zbog čega SDP-u ne odgovara što je zaslugom ove Vlade više od 2200 dobavljača primilo isplate za dugovo koje je stvorio Ivica Todorić i to nakon više mjeseci tek nakon nekoliko dana nakon otvaranja izvanredne uprave.

Zamolena da konkretizira na koji način SDP pogoduje Ivici Todoriću, Dalić je izjavila: Zakon o izvanrednoj upravi tokođer na vrlo prizeman i politikantski način pokušava dovesti u pitanje gospodin Grbin, zakon koji je donio sabor, koji su podržali svi poduzetnici, sve banke dajući i financirajući izvanrednu upravu, svi dobavljači – međutim jedino tko se javno protivio ovom zakonu jesu ruske bake. Zašto onda, postavlja se pitanje, gospodin Grbin pogoduje i radi u interesu ruskih banaka dovodeći tak zakon koji evidentno njima ne odgovara – u pitanje.

Naglasila je da su krediti od ruskih banaka uzeti u vrijeme Vlade SDP-a, što SDP-u tada nije smetalo, kaže. Činjenica je takođert da su i velika zaduženja kroz izdavanje obveznica također učinjena u vrijeme SDP-a. Prema tome redoslijed događaja vrlo je jasan i SDP bi se morao malo informirati o tome kako i na koji način su se događaji razvijali.

Na pitanje je li Lex Agrokor pisalo odvjetničko društvo i odvjetnici, Dalić je odgovorila da nikakva odvjetnička društva nisu pisala taj zakon, da je zakon pripremalo Ministarstvo gospodarstva u suradnji i uz pomoć ministarstva pravosuđa te da je ona osobno predvodila radnu skupinu. Međutim kada smo već kod odvjetničkih društava također valja pripomjenuti da je aktivni odvjetnik Orsat Miljenić postao ministar u SDP-ovoj vladi. Postavlja se onda i na taj način pitanje da li su svi zakoni koje je predložila SDP-ova vlada predvođena Zoranom Milanovićem bili zakoni odvjetničkog društva u kojem je radio gospodin Orsat Miljenić.

Facebook Komentari