Jandroković: Imamo potpise, očekujemo da Petrov shvati da više nema legitimitet

“Smatramo da su se stekli uvjeti da Božo Petrov više ne bude predsjednik Sabora. On više nema potporu natpolovične većine Sabora. U ovom trenutku je naš zadatak bio da skupimo dovoljan broj potpisa da pokažemo da Petrov nema potporu”, kazao je HDZ-ov Gordan Jandroković.

“Čuo sam danas njegovu izjavu da je utvrdio dnevni red. Mi očekujemo da će ipak uvažiti ovu činjenicu da više nema legitimitet za ovu poziciju i to bi trebala biti prva točka dnevnog reda. Zahtjev smo predali”, poručio je Jandroković.

“Točka o ministru Mariću mora i bit će raspravljena u zadanom roku, sve će to doći na red. Ne želimo izbjeći tu raspravu. Petrov bi trebao uvažiti da nema više potporu, a mi želimo raščistiti tu podvalu da postoji neka veza između nas i Agrokora i očekujemo od Petrova da se ponaša u skladu s demokratskim pravilima”, zaključio je Jandroković.

Mi glasamo protiv novog prijedloga za šefa Sabora i pozivamo Plenkovića da u što skorije vrijeme objavi koja je saborska većina postignuta, što su prioriteti nove Vlade i nove saborske većine. Ovaj kaos HDZ-a i MOST-a mora se što prije stabilizirati i smiriti, imamo ozbiljne probleme. Ne koketiramo s MOST-om, ni s HDZ-om kao glavnim krivcima za ovu situaciju”, poručio je šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

Facebook Komentari