“Lokalni izbori, i rejting pojedine stranke na smije nam biti iznad interesa Republike Hrvatske. Da bi te interese Vlada mogla provoditi – nužno je jedinstvo. Stoga je potpuno jasno da je premijer sukladno Ustavu i Zakonu o Vladi, kada nema povjerenje svojih ministara zatražio razrješenje. Jasno da su to znali i kolege iz Mosta jer već nekoliko dana traju razgovori i pregovori o povjerenju ministru financija”, poručio je u Saboru predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

HNS neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima o kojima će se vjerojatno početi šuškati. Mi u tome ne sudjelujemo. Zna se što je saborska većina, to je 76 ruku, pa ćemo vidjeti gdje smo i što smo, izjavila je u Saboru Anka Mrak Taritaš. Isto je ponovio i Goran Beuch-Richemberg.

“Po drugi put u godinu dana Hrvatska je talac jednog čovjeka. Prvi put to je bio Tomislav Karamarko, drugi put je Zdravko Marić. Hrvatska trpi posljedice drugog lošeg braka HDZ-a i Mosta zbog opterećenosti aferama jednog od članova Vlade. SDP je spreman u svakom trenutku preuzeti odgovornost da zamijeni ovu lošu Vladu, izjavio je Arsen Bauk.