Predsjednica se nakon otkaza MOST-ovim ministrima čula s Plenkovićem, evo što kaže

Ad

Nakon što je premijer Andrej Plenković razrješio tri ministra Mosta Slavena Dobrovića, Vlahu Orepića i Antu Šprlje te time izazvao novu krizu vlasti, priopćenjem se oglasila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

“Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Predsjednica je od premijera dobila čvrsto uvjerenje u neupitnost stabilnosti funkcioniranja Vlade. Predsjednica Republike će pozorno pratiti situaciju u Vladi i Hrvatskom saboru te odnose među političkim strankama u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, kao i do sada biti jamac stabilnosti političkog sustava te poštivanja Ustava i zakona, te skrbiti za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković na sjednici je Vlade odbacio sve kritike na račun ministra financija Zdravka Marića. Ministri iz kvote Mosta, Vlaho Orepić, Slaven Dobrović i Ante Šprlje jedini se nisu složili s tim i premijer je zatražio njihova razrješenja.

Kako neslužbeno doznaje N1 televizija, premijer Andrej Plenković već je poslao zahtjev kojim od predsjednika Sabora Bože Petrova traži potpis o razrješenju ministara Slavena Dobrovića, Vlahe Orepića i Ante Šprlje

Facebook Komentari