Plenković nakon predsjedništva HDZ-a: I ja i HDZ spremni smo ići i na nove izbore

Nakon dramatične sjednice Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković zatražio razrješenje trojice Mostovih ministara, postavlja se pitanje hoćemo li nakon lokalnih izbora, uskoro i na parlamentarne izbore.

Održali smo sjednicu i dobio sam jedinstvenu unisonu podršku članova Predsjedništva stranke i Vlade na ovu odluku na koju sam bio primoran nakon što je troje kolega odlučilo glasovati protiv očitovanja Vlade. Dobio sam i punu potporu da pristupimo formiranju parlamentarne većine koja bi omogućila nastavak rada Vlade i stabilnost hrvatskih institucija.Ukoliko u sljedećim danima ne dođe do formiranja parlamentarbe većine, i ja i HDZ spremni smo ići i na nove izbore”, poručio je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Plenković je kazao da sada ide u Sabor obaviti konzultacije s klubom HDZ-a te ponovio da nema nikakve dileme da ministri više nisu ministri nakon što je on kao premijer potpisao njihovo razrješenje: “Temeljem članka 110 Ustava premijer može razriješti ministre i nije potreban supotpis”, podsjetio je Plenković.

Upitan jesu li mogući novi MOST-ovi ministri, ponovio je da se današnji događaji “nisu dogodili na inicijativu HDZ-a, niti scenarij, nego reakcija na činjenicu da partneri u Vladi nisu podržali stav Vlade”. Na pitanje je li velika koalicija opcija ili ne, poručio je: “Razgovarat ćemo sa svim partnerima. Ono što je dobro za Hrvatsku, dobro je i za nas”.

Facebook Komentari