Esih neće glasovati za Plenkovića: Interesi zaleđa koja stoje iza odnarođenih pojedinaca

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Bruna Esih, nakon što je premijer Andrej Plenković samouvjereno kazao kako ima većinu u Saboru i bez Mosta i HNS-a, kazala je kako neće glasati za Plenkovića.

“Situacija je izuzetno ozbiljna, ali mogla se predvidjeti i izbjeći da se slušalo bilo naroda. Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima JA ili MOJA vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, nego privatni interesi i interesi zaleđa koja stoje iza odnarođenih pojedinaca.

Moju ruku takvi neće dobiti. Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara. Vrijeme je za nacionalno odgovornu, beskompromisnu, suverenu političku reakciju”, kazala je Bruna Esih a prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, Esih u utrku za gradonačelnicu Zagreba ušla kao članica Kluba zastupnika HDZ-a kontra njihova službena kandidata Drage Prgometa.

Nakon dramatične sjednice Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković zatražio razrješenje trojice Mostovih ministara, postavlja se pitanje hoćemo li nakon lokalnih izbora, uskoro i na parlamentarne. Koalicija će ovakav udarac teško ‘preživjeti’.

Facebook Komentari