VIDEO Drama u Šibeniku: Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta i opalio

Ad

Danas popodne oko 16.30 sati u mjestu Brodarica kod Šibenika došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske, piše ŠibenikIn.

Tri osobe su pronađene mrtve, dvije u obiteljskoj kući i jedna u osobnom automobilu, objavila je šibenska policija.

Policija je intenzivno tragala za Borisom Luketom (1958.) iz Primoštena kojeg dovodi u vezu s ovim događajem. Luketa je viđen na mjestu događaja te se sumnja da se udaljio s crvenim Cliom registarskih oznaka ŠI 569 FD. U 20:25 policija je javila da je pretragom terena na širem šibenskom području pronađen crveni Clio, a u njemu na suvozačevom mjestu i vatreno oružje.

Iz šibenske policije su izvijestili da su u 21:18 ‘na širem šibenskom području’ zatekli naoružanog Borisa Luketu. Osumnjičeni prijeti samoubojstvom, a pregovori su u tijeku, navode u policiji.

– Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću se ja ubiti, ili ćete vi ubiti mene. Trećeg izbora nema – prenosi ŠibenikIN s mjesta događaja od osobe koja se nalazi u blizini i jako dobro čuje što govori Luketa, a što policija.

Nalazio se u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u Brodarici, u blizini kuće gdje su se ubojstva i dogodila.

Hodao je po dvorištu i stalno prijetio da će se ubiti! Susjedi s kojima su novinari u kontaktu strahovali su da će ući nekome u kuću. Naoružan i izbezumljen, stalno je nešto dovikivao. Policija je tražila od stanara da se zaključaju i da pogase sva svjetla.

Oko njega je dvadesetak specijalaca ležalo po dvorištima obližnjih kuća, dok su trajali pregovori oko predaje.

‘Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz koje je u 0.40 sati došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glage, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života. Policijski službenici PU šibensko-kninske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje’, priopćeno je iz policije.

luketa

Također, policija traga za vozilom Nissan 370 Z3 crne boje ŠI 900 EM.

Kako neslužbeno doznaje ŠibenikIN, Luketa nije jedini za kojim je tragla policija, jer su predmet njihovog zanimanja još najmanje dva muškarca.

Prema prvim informacijama s poprišta tragedije iz Ulice Gomnjanik, bešćutno su ubijeni vremešni supružnici Keranović, Milka i Hakija, dok je u automobilu ispred njihove kuće pronađeno beživotno tijelo Ivana Bajića Pajde, bivšeg tjelesnog čuvara Zlatka Bagarića, pokojnog ‘neokrunjenog kralja zagrebačkog podzemlja’.

Kao mogući motiv spominje se navodno pozamašno novčano dugovanje mlađeg sina Keranović Borisu Luketi, ali i Bajiću. Kako doznaje Jutarnji list, nešto prije 16 sati u kući su bili supružnici sa sinom Kemalom koji se netom vratio iz Njemačke gdje već neko vrijeme živi i radi. Pred pucnjima gnjevnog ubojice bračni par se nije uspio spasiti, no zato je Kemal uspio odjuriti iz kuće u nepoznato.

Kako doznaje portal Index, policija je našla sina ubijenog supružnika, Kemala Keranovića, koji se u ovim trenucima nalazi na razgovoru u policijskoj postaji.

ŠibenikIN piše da je riječ o dugu od 420.000 eura, koliko su navodno Luketi dugovali supružnici.

Kod Brodarice je postavljena policijska blokada, na mjestu događaja, kod obiteljske kuće u blizini brodaričke škole i jedne autopraonice, policija je razvukla traku i ne dopušta pristup mjestu događaja.

– Vidjela sam kako preko zida dvorišta bježi jedan prosjedi visoki muškarac, a drugi niži je hodao polako. Sumnjivo se ponašao pa mi se čini da je imao nešto s tim događajem – rekla je susjeda koja je nazvala policiju čim je to vidjela, ali policija je već bila tu.

Ta žena je u šoku. Boji se za svoj život i u strahu je od odmazde tih muškaraca, rekla je za ŠibenikIN.

Drugi susjedi kažu da su bili u kući i gledali TV i da ništa nisu znali dok im nije došla na vrata druga susjeda i pitala ih, ‘pa zar ne znate što se dogodilo u našoj ulici? Ubijeni su vam susjedi, muž i žena!’, rekla im je.

Nakon toga suprug te gospođe zamolio je novinare da odu i da ih više ništa ne pitaju.

I drugi susjedi povukli su se u svoje kuće. Vrata i prozori svima su zatvoreni, a policija je blokirala pristupe mjestu događaja. Njihova traka je pedesetak metara dalje od kuće u kojoj se kazneno djelo navodno dogodilo.

Facebook Komentari